Nieuws

Goot500 bundelt weldoeners wereldwijd

27 oktober 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: EO

De Goot500 bewijst dat ze er nog altijd zijn: echte helden. Of noem ze rechtbrengers, liefhebbers, weldoeners, voorvechters, dwarsliggers en vredestichters. De Goot500 komt eind oktober uit en is precies het omgekeerde van de Quote 500: een galerij met 500 inspirerende mensen wereldwijd die de wereld mooier en eerlijker maken.

 

‘Toen we met de redactie de honderden nominaties voor deze nieuwe editie van de Goot500 doorspitten, ging de wereld er net iets anders uitzien’, zegt Goot500 hoofdredacteur Marco van der Straten naar aanleiding van de presentatie van de nieuwe editie van het magazine. ‘Alsof de rauwe werkelijkheid van het Journaal voor even veranderde in niets meer dan een vaag decor.’

 

De Goot500 presenteert een namenlijst van mensen die op een andere manier rijk zijn. De lijst staat symbool voor de ontelbare mensen die elk op hun manier proberen de wereld te verbeteren. Kleine of grote initiatieven, dichtbij of ver weg, in stilte of met bombarie.

 

Het nieuws van alledag raakt voor even op de achtergrond bij het doornemen van de Goot500. Simpelweg omdat mensen in het zonnetje worden gezet die ervoor kiezen ergens de slingers op te hangen. Want recht doen, dat is een feest. Het doel van het magazine is om mensen te inspireren nummer 501 te worden.

 

De Goot500 is gratis te bestellen via goot500.nl. De Visie-abonnees van de EO en donateurs van Tear ontvangen het magazine donderdag 27 oktober thuis.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen