GP Groot gekozen tot ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’

30 mei 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: GP Groot

GP Groot heeft de tiende Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH), editie 2015-2016, gewonnen. Zo’n 1.200 toeschouwers zagen het sympathieke familiebedrijf uit Heiloo de juryprijs winnen in de belangrijkste categorie ‘Grootbedrijf’. En dat is een groot compliment aan het bedrijf dat volgend jaar precies honderd jaar bestaat.

 

De prijs is een prachtige beloning voor GP Groot en dat werd dan ook groots gevierd tijdens de finale van de OVNH op 25 mei jl. in theater de Philharmonie in Haarlem. Algemeen directeur, Marcel Wester en directeur inzameling en recycling, Wim Horeman, ontvingen de mooie prijs uit handen van Ariane Joustra, jurylid OVNH. Namens de jury sprak zij vol lof over GP Groot.

 

MVO hoog in het vaandel

Joustra: ‘GP Groot levert een indrukwekkende bijdrage aan de oplossing van ons afvalprobleem. Op basis van hun missie “van afval naar grondstoffen en energie” zorgen zij ervoor dat steeds meer afvalstromen als nieuwe grondstof kunnen worden hergebruikt. Dat spreekt zeer tot de verbeelding. Maar als jury zijn we ook gecharmeerd van hun maatschappelijke rol. MVO staat hoog in het vaandel van het bedrijf. Zo biedt GP Groot mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een kans om in het bedrijf aan de slag te gaan en ondersteunt zij veel maatschappelijk relevante initiatieven in de regio, zoals Stichting De Waaier. Daarnaast neemt het bedrijf steeds meer haar verantwoordelijkheid om met haar opdrachtgevers afspraken te maken over verantwoord afvalmanagement waardoor het recyclingproces beter kan verlopen en kosten sterk kunnen worden gereduceerd. Tot slot kunnen we stellen dat GP Groot een financieel kerngezond bedrijf is. Al met al een mooie en terechte winnaar waar Noord-Holland trots op mag zijn.’

 

Waardering

Marcel Wester, op het podium nog duidelijk onder de indruk van het behaalde resultaat, ziet de onderscheiding als een enorme waardering voor alle medewerkers. ‘Het klinkt misschien als een open deur, maar dit doe je met elkaar’’, zegt Wester. ‘Het is de kroon op het werk van al onze medewerkers die elke dag weer zorgen voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Alleen daardoor kunnen we op dit niveau presteren. Dat maakt deze prijs extra mooi. Bovendien is het een geweldige impuls voor ons bedrijf met het oog op ons honderdjarig jubileum volgend jaar. Het komt allemaal heel mooi samen. Horeman vult aan: ‘Het was voor ons aanvankelijk lastig om tijdens de jurybezoeken onze activiteiten evenredig onder de aandacht te brengen. We doen immers zoveel hier. Maar het belangrijkste is toch, en dat heeft deze verkiezing geleerd, dat we ons op alle fronten inzetten voor een duurzame toekomst. Of het nu gaat om afvalverwerking, brandstoffen of ons infrawerk, dat is de gemene deler van als onze bedrijfsactiviteiten. Dat wordt gezien en opgemerkt. We zijn daarom heel blij met deze prachtige prijs.’

 

De OVNH is de meest prestigieuze ondernemingsverkiezing van de provincie Noord-Holland en wordt door ondernemers beschouwd als de hoogst haalbare onderscheiding. De verkiezing is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een begrip.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen