Nieuws

Herman Vollebergh benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Economie en Milieubeleid’

15 juni 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Tilburg University

Dr. Herman Vollebergh is voor een periode van vijf jaar benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Tilburg School of Economics and Management van Tilburg University. Hij bekleedt met ingang van 1 juni 2016 de leerstoel ‘Economie en Milieubeleid’. De leerstoel wordt mogelijk gemaakt door het Planbureau van de Leefomgeving (PBL), het nationale instituut voor strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte.

 

Vollebergh zal onderzoek doen naar de effecten van beleidsinstrumenten als belastingen, subsidies en verhandelbare rechten op de kansen voor duurzame ontwikkeling in Nederland. Zijn onderzoek richt zich op een breed palet aan milieu-economische en fiscaal-economische onderwerpen, waaronder de effectiviteit en efficiëntie van energiebelastingen, subsidies en verhandelbare emissierechten, kosten-batenanalyse, en het effect van milieubeleid op technologische ontwikkeling. De verkregen inzichten past hij toe op specifieke beleidsthema’s zoals energie, klimaat en lucht, en afval.

 

Inbedding van de leerstoel

De leerstoel wordt ingebed bij het Tilburg Sustainability Center (TSC). Leden van dit instituut doen onderzoek op vele gebieden binnen het bredere onderwerp van duurzame ontwikkeling, zoals groei en milieu, gedragseconomie en milieubeleid, agro‐ecologie, recht en milieu, klimaatverandering, en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Personalia

Herman Vollebergh (1961) werkt sinds 2007 bij het PBL. Daarvoor was hij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na studies economie en sociologie promoveerde hij daar in 1999 op een proefschrift over de grondslagen van de economische wetenschap en de relatie daarvan met milieuvraagstukken.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen