Nieuws

Herziene editie ‘De verborgen impact’ verschijnt op de Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2017 | Nog geen reacties | Door: Redactie TGTHR | Bron: Singel Uitgeverijen

Elke ochtend een minuutje korter douchen om de wereld te redden? Een goed begin, maar je kunt die dag een veel groter verschil maken door geen vlees te eten. Effectief verduurzamen begint met weten wat de daadwerkelijke impact van iets is.

 

Babette Porcelijn liet de totale impact van zaken uit ons dagelijks leven (zoals vlees, spullen, wonen, auto, vliegen, kleding & textiel en zuivel & eieren) doorrekenen. Ze laat zien dat driekwart van de impact op onze planeet verborgen is: zo heeft niet alleen de benzine die je auto verbruikt effect op het milieu, maar ook alle vervuiling die komt kijken bij het produceren van die auto.

 

In dit boek geeft ze aan de hand van toegankelijk gepresenteerde cijfers handvatten voor bedrijven en consumenten om een negatief effect om te zetten in een eco-positieve bijdrage aan onze planeet.

 

  • Herziene editie met nieuwe vormgeving, verbeterde doorrekeningen en nieuwe berekeningen (o.a. plastic soep, elektronica & data)
  • Verschijning op de Dag van de Duurzaamheid
  • Tegelijkertijd lancering van (gratis) online tool om je eigen impact te berekenen

 

Over de auteur

Babette Porcelijn studeerde industrieel ontwerpen aan de TU Delft en heeft haar eigen ontwerpstudio. Ze kwam na verschijning van De verborgen impact (gefinancierd d.m.v. crowdfunding) direct binnen in de Trouw Duurzame 100-lijst en werd genomineerd voor de Dutch Design Awards 2017. Ze schrijft populaire blogs over duurzaamheid voor Bedrock en is inmiddels uitgegroeid tot een veelgevraagd spreker en denker over duurzaamheid, voor o.m. De Correspondent, ministerie van OCW, Eneco en het WNF.

Zelf heeft ze besloten nooit meer te vliegen: ’tenzij ik tienduizend mensen in New York mag toespreken over dit boek. Dan zijn de positieve effecten groter dan de negatieve.’

 

Meer informatie

Titel: De verborgen impact

Auteur: Babette Porcelijn

Prijs paperback: € 22,50

ISBN: 978 90 2140 830 9

Verschijnt: 10 oktober 2017

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen