Nieuws

Impact Hub en Koninklijk Instituut voor de Tropen bundelen krachten

1 augustus 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: ImpactHub

Met de ondertekende overeenkomst tussen KIT en Impact Hub Amsterdam is het startsein gegeven voor een unieke samenwerking waarbij de ruim 100 jaar ervaring van het Amsterdamse kennisinstituut wordt samengebracht met het relatief jonge internationaal georiënteerde ondernemersnetwerk van Impact Hub Amsterdam. Per 1 januari 2017 vestigt Impact Hub Amsterdam zich in het monumentale pand van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en bundelen beide partijen hun krachten. Zij hebben als gemeenschappelijk doel de sociale, ecologische en economische impact van lokale en internationale ondernemers en organisaties te verstevigen en vergroten.

 

KIT genereert kennis en geeft praktische adviezen hoe gezondheidssystemen, economische processen en agrarische waarden ketens inclusiever te maken. Actieve deelname door mensen die worden uitgesloten van ontwikkeling is het doel. Precies op deze, alsook andere thema’s wordt er verbinding gezocht met de opgedane ervaringen en innovatieve oplossingen van Impact Hub Amsterdam en haar leden, waardoor een letterlijke brug wordt geslagen tussen kennis en kunde.

 

‘Impact Hub is uniek gepositioneerd om diverse stakeholders bij elkaar te brengen rond een gemeenschappelijke visie en hen in staat te stellen om duurzame en gemeenschappelijke actie te ondernemen. We voelen zowel een behoefte als de verantwoordelijkheid om dit volledige ecosysteem in te zetten om een wereldwijde impact te kunnen genereren. Onze leden en partners vormen de kern van dit ecosysteem en we zijn dan ook verheugd om gezamenlijk onze volgende ontwikkeling in te stappen met KIT’, aldus Tatiana Glad, mede-oprichter en CEO van Impact Hub Amsterdam.

 

Het belang van synergie tussen partijen als Impact Hub Amsterdam en KIT, alsook publieke en private partijen, academici en de maatschappij, is ook terug te vinden in de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs). Hieruit blijkt dat samenwerking als de stuwende kracht wordt gezien voor het opschalen van veerkrachtige en toekomstbestendige oplossingen – landelijk en internationaal. Ter illustratie: in 2050 schat de UN in dat 65% van de wereldpopulatie gevestigd is in een stad. Het vormen van leefbare en inclusieve stedelijke gebieden wordt gezien als een van de grootste uitdagingen van dit tijdperk en vormt tevens één van de thema’s waar de ondernemers van Impact Hub zich op richten. Het is noodzakelijk dat we hierom de ‘grassroots change-makers’ gericht op onder andere stedelijke innovatie activeren en faciliteren om in samenwerking de gewenste slimme en duurzame oplossingen te bouwen.

 

Mark Schneiders, CEO van Kit: ‘Naast onze eigen organisatie, huisvesten wij 35 organisaties in ons pand. Allen organisaties die actief zijn op gelijke thema’s als KIT; duurzame economische ontwikkeling, internationale gezondheidszorg en interculturele samenwerkingen. Door het delen van een zelfde missie, het verbeteren van de leefomstandigheden in de lage-en middeninkomenslanden, ontstaat er synergie en kunnen we spreken van een community van ondernemers in ons pand dat zich uitstrekt tot ver buiten de grenzen, daar waar we onze activiteiten impact behoeven. Met Impact Hub als partner en medebewoner van ons pand verwachten we de synergie te verhogen en meerwaarde te bieden aan alle bestaande en nieuwe bewoners van ons pand en aan onze missie.’

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen