Nieuws

In 2015 meer investeringen in duurzaam vastgoed

17 juni 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: ABP

In 2015 heeft ABP ruim vijf miljard meer belegd in duurzaam vastgoed. De cijfers komen uit het Verslag Duurzaam en verantwoord beleggen 2015 dat bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool woensdag 15 juni presenteerde op Hoog Catharijne. ‘Dit is een mooie voorloper van het nieuwe beleid duurzaam en verantwoord beleggen dat we vorig jaar hebben geïntroduceerd.’

 

Kern van het nieuwe beleggingsbeleid is dat ABP het rendement voor 2,8 miljoen deelnemers op verantwoord en duurzame manier wil realiseren. Het nieuwe beleid heeft drie pijlers waarmee ze klimaatverandering willen tegengaan: € 29 miljard meer investeringen in duurzame beleggingen in 2020, € 4 miljard meer in hernieuwbare energie en 25% vermindering van de CO₂-voetafdruk. ‘Voor de eerste twee doelen liggen we op schema’, zegt bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool. De CO₂- voetafdruk is gestegen.

 

CO₂-voetafdruk gestegen

‘Ik ben ontevreden over deze onbedoelde stijging van de CO₂-voetafdruk. Vanaf dit jaar hebben onze beleggers concrete doelstellingen om de CO₂-voetafdruk te verlagen. Een verlaging van 25% in 2020 blijft recht overeind staan. De onbedoelde toename uit 2015 zullen we compenseren’, lichtte Corien Wortmann Kool toe.

 

Hoog Catharijne

Corien Wortmann-Kool presenteerde het Verslag Duurzaam en verantwoord beleggen op Hoog Catharijne. Het bekende winkelcentrum bij Utrecht Centraal Station wordt op een duurzame wijze verbouwd. ABP heeft met 1,7 miljard een belang van ruim 12% in het internationale vastgoedbedrijf Klépierre, eigenaar van Hoog-Catharijne.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen