Nieuws
Algemeen

Initial Nederland behaald niveau 4 van MVO-Prestatieladder

12 februari 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Initial

Initial Nederland, marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, is gecertificeerd op niveau 4 van de MVO-Prestatieladder. Dit is het op een na hoogste niveau van deze certificatienorm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Met de MVO-Prestatieladder laten organisaties zien dat ze op een toetsbare manier duurzaam ondernemen. De ladder kent in totaal vijf niveaus. Voor elk niveau is een certificaat te behalen bij een van de officiële certificeringsinstanties. De niveaus 1 en 2 zijn instapniveaus met als doel het voorbereiden op het behalen van het MVO-certificaat niveau 3. Initial heeft deze stappen overgeslagen en is als eerste en enige organisatie direct gecertificeerd op niveau 4. Bij dit niveau staat stakeholdermanagement centraal, naast de maatregelen die een organisatie al heeft genomen om duurzaamheid te borgen.

 

Duurzame prestaties

Initial is al langer actief op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo presenteert het bedrijf jaarlijks een duurzaamheidsrapport met daarin de eigen prestaties op dit gebied in de Benelux. Daarnaast trad Initial afgelopen zomer toe tot het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland, waardoor het bedrijf zich als eerste dienstverlener in sanitair en bedrijfskleding voegde bij het rijtje van grote Nederlandse bedrijven als Philips, Nuon, NS, Alliander en Manpower.

 

Een van de meest recente initiatieven op het gebied van duurzaamheid is de samenwerking met i-did_slow_fashion_movement. Door Initial geproduceerde bedrijfskleding die voor klanten niet meer bruikbaar is, wordt hergebruikt. I-did zet deze afgedankte bedrijfskleding om in hoogwaardige, nieuwe vilten designproducten.

 

‘Duurzaam ondernemen vormt een belangrijk aspect van onze werkwijze. Dat doet Initial zowel op corporate en internationaal niveau, alsook met initiatieven op lokaal niveau. De certificering op niveau 4 van de MVO-Prestatieladder is een objectief bewijs van onze geslaagde lokale aanpak op het gebied van duurzaam ondernemen’, aldus Alain van Lidth de Jeude, algemeen directeur van Initial Benelux.

 

Belangrijke stimulans

Ook het beursgenoteerde moederbedrijf Rentokil Initial maakt zich hard voor het milieu en verantwoord ondernemerschap. Zo participeerde Rentokil Initial in het International Carbon Disclosure Project (CDP) en won het de RobecoSAM Sustainability Award Bronze Class 2014. Het bedrijf – genoteerd in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – is opgenomen in het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2015. En onlangs is Rentokil Initial opgenomen in de FTSE4Good index.

 

‘Respect voor mens, maatschappij en milieu staan centraal in ons bedrijf’, zegt Camiel Wouters, director Safety, Health & Environment bij Initial. ‘We zijn dan ook erg trots dat we direct zijn gecertificeerd op niveau 4 van de MVO Prestatieladder. Dit is een belangrijke stimulans om door te gaan op deze route.’

 

Foto: v.l.n.r.: Willem van der Ben – Manager Certificeringen Bureau Veritas, Alain van Lidth de Jeude – Algemeen Directeur Initial Benelux, Camiel Wouters – Director SHE, Initial Benelux.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen