Nieuws
Duurzame innovatie, Circulaire economie, zorg, industrie, handel, landbouw, transport&logistiek, dienstverlening, IT

Inschrijving Accenture Innovation Awards 2016 geopend

6 april 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Innovation-Awards

Op 5 april zijn de Accenture de inschrijving voor de Innovation Awards 2016 geopend. Dit jaar worden de Innovation Awards voor de tiende keer uitgereikt aan de meest innovatieve producten, diensten of concepten in Nederland.

 

Accenture organiseert de Innovation Awards om veelbelovende innovaties zichtbaar te maken en ecosystemen van startups, grote bedrijven en overheid te creëren en te versterken. Deze ecosystemen vervullen een sleutelrol in de versterking van de innovatiekracht van Nederland.

 

De elf thema’s hebben dit jubileumjaar een sterk maatschappelijk karakter:

– Health & Wellbeing – Hoe verbeteren we zorg en welzijn nu we steeds langer leven?
– Fair Food – Hoe kunnen we de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier blijven voeden?
– Seamless Shopping – Hoe kunnen we winkelervaringen personaliseren en optimaliseren?
– Easy Travel & Transport – Hoe stroomlijnen we het vervoer van mensen en goederen?
– Perfect Cities – Hoe zorgen we ervoor dat snelgroeiende steden leefbaar blijven?
– Skills to Succeed – Hoe vinden en ontwikkelen we het talent voor de banen van de toekomst?
– The Internet of Me – Hoe creëren we een maximale persoonlijke ervaring in een connected wereld?
– Safe & Secure Society – Hoe kunnen we onze fysieke en digitale veiligheid waarborgen?
– Clean & Affordable Energy – Hoe stimuleren we de productie en het gebruik van duurzame energie?
– Smart Industry – Hoe leidt slimme interactie tussen mens en machine tot een optimale maakindustrie?
– Circular Economy – Hoe creëren we meer waarde in een economie zonder verspilling?

 

 

Skills to Succeed

‘Skills to Succeed’ is dit jaar een nieuw thema. Door digitale ontwikkelingen en innovatie verdwijnen specifieke functies en ontstaan nieuwe banen. In deze snel veranderende wereld is het essentieel dat medewerkers goed voorbereid zijn op de banen van de toekomst. Dit stelt andere eisen aan het onderwijs en de manier waarop bedrijven talentontwikkeling invullen. Studenten, medewerkers en organisaties moeten blijven werken aan de ontwikkeling van vaardigheden en competenties, oftewel de ‘skills to succeed’. Binnen dit nieuwe thema daagt Accenture start-ups uit om vernieuwende ideeën, concepten en initiatieven aan te melden en verder te ontwikkelen.

 

Meer impact creëren

Pieter Paul van Oerle, Senior Manager Accenture en initiatiefnemer van de Accenture Innovation Awards: “We organiseren de Innovation Awards nu voor het tiende jaar. Onze ambitie om de maatschappelijke impact van deelnemers en hun innovatieve ideeën te vergroten, is groter dan ooit. We merken dat het voor startups vaak moeilijk is om de stap naar de opschaalfase te zetten. Tegelijkertijd kunnen grote bedrijven, die in deze fase juist kunnen helpen, de sneltreinvaart van startups niet bijbenen. Daarom gaan we díe samenwerking nog meer stimuleren en begeleiden. Onze aanpak is gericht op het proactief traceren en identificeren van het meest impactvolle innovatiepotentieel, kwalitatieve matching op de maatschappelijke uitdagingen van corporates en onze executie- en projectexpertise. Door dit slim en gestructureerd te doen, ontstaan sneller effectieve ecosystemen die concrete doorbraken kunnen realiseren. Daarmee bouwen we aan een onmisbare schakel voor de innovatiekracht van Nederland. Een onderwerp dat bovendien een speerpunt is voor het EU-voorzitterschap dat Nederland dit jaar vervult.”

 

Inschrijven

Initiatieven jonger dan drie jaar en gelanceerd op de Nederlandse markt kunnen zich inschrijven binnen een van de elf innovatiethema’s. De winnaars van de Accenture Innovation Awards worden bekend gemaakt op 28 oktober 2016 in DeFabrique in Utrecht. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 31 juli 2016 via de website.

Het evenement is te volgen op TwitterLinkedIn en via Facebook.

 

Blauwe en Groene Tulpen

De winnaars binnen de elf thema’s ontvangen ‘De Blauwe Tulp’. Een onafhankelijke multidisciplinaire vakjury beoordeelt de deelnemende initiatieven op aspecten als vernieuwing, succes en potentieel. Naast het uitreiken van de blauwe tulpen, beloont Accenture de winnaar van het thema ‘Circular Economy’ met de ‘groene tulp’.

 

Foto boven artikel: Still uit YouTube-video Accenture Innovation Awards 2016 – 11 Innovation Themes

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen