Nieuws

Jumbo Beilen Mulder opent groot recyclingstation

8 juli 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: TOMRA

De Jumbo-supermarkt van ondernemer Matthijs Mulder in Beilen heeft op woensdag 6 juli opnieuw haar deuren geopend na een verbouwing. Tijdens de verbouwing is het meest uitgebreide recyclingstation in een Nederlandse supermarkt geïnstalleerd.

 

Het recyclingstation van Jumbo Beilen Mulder bestaat uit twee flessenautomaten voor statiegeldverpakkingen, drie automaten voor onder andere frituurvet, batterijen, spaarlampen, cartridges, mobiele telefoons en restafval én een flessenautomaat voor blikjes en kleine PET-flesjes die direct na het inleveren gecompacteerd worden. Het recyclen van de flesjes en blikjes levert klanten bovendien een bestedingskorting op in de supermarkt.

 

Een stap verder zetten dan nodig is, dat is waar supermarktondernemer Matthijs Mulder voor ging. Door de installatie van zijn recyclingstation draagt hij een steentje bij aan de circulaire economie en hoopt hij de inwoners van Beilen nog meer tot recycling aan te sporen. ‘Een schone omgeving vinden we belangrijk’, zegt Mulder. ‘We kunnen hier als supermarkt een belangrijke rol in spelen en hebben daarom voor deze uitgebreide installatie gekozen.’ Niet alleen Mulder is blij met de installatie, ook zijn klanten profiteren hiervan. Voor ieder blikje of klein PET-flesje ontvangt de klant € 0,01 korting op de boodschappen bij de supermarkt.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen