Nieuws
Bouw

Jury buigt zich over inzendingen NRP Gulden Feniks 2016

3 februari 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: NRP

NRP reikt elk jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste, mooiste en meest innovatieve (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland: de ‘Oscars’ van de Nederlandse bouwwereld.

 

De prijzen worden toegekend in de categorieën Gebiedstransformatie, Transformatie, Renovatie en de extra prijscategorie Low Budget, High Impact. NRP Gulden Feniks is met recht een prijs om van te leren, onder andere door de inzendingen te analyseren op belangrijke aspecten en trends. De maatschappelijke opgave om de levensduur van de bestaande omgeving te verlengen en gebouwen en gebieden te verduurzamen is immers enorm.

 

Inzendingen

Dit jaar zijn er in totaal 83 projecten ingezonden voor NRP Gulden Feniks 2016. Alle ingezonden projecten die voldoen aan de criteria en voorwaarden dingen mee naar een felbegeerde NRP Gulden Feniks. In de categorie ‘gebiedstransformatie’ kwamen 8 inzendingen binnen, voor ‘transformatie’ zijn er 33 projecten ingezonden en in de categorie ‘renovatie’ ontving de jury 42 projecten ter beoordeling. Uit alle inzendingen kiest de jury bovendien nog een winnaar in de extra prijscategorie ‘low budget, high impact’.

 

Nominaties en winnaars

Vanaf deze week buigt de vakkundige en breed samengestelde jury onder leiding van prof. Ir. Karin Laglas zich over alle inzendingen. Welke projecten voor de prijzen genomineerd worden, wordt in mei bekend gemaakt. Eind juni worden de prijzen uitgereikt en zal blijken wie de winnaars van vorig jaar opvolgen.

 

Bekijk alle inzendingen

Alle ingediende projecten worden gepubliceerd op de website nrpguldenfeniks.nl en later gebundeld in een prachtig NRP Gulden Feniks 2016 Jaarmagazine, dat in grote oplage verschijnt na de uitreiking.

 

Over nrp

De onafhankelijke stichting NRP bevordert het duurzaam (her)gebruik van de bestaande omgeving en het imago van transformatie en renovatie door verbinding, kennisdeling en inspiratie. NRP zet in voor duurzaam behoud en hergebruik van bestaand vastgoed. Lees meer over NRP op nrp.nl.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen