Nieuws
handel

Korting op boodschappen door inleveren blikjes en PET-flesjes

26 januari 2016 | Door: Charlene Bodt

Coop Boekelo heeft als eerste in Nederland een extra inlevermogelijkheid toegevoegd aan haar statiegeldautomaat. Het is nu ook mogelijk om blikjes en PET-flesjes zonder statiegeld in te leveren in dezelfde automaat. Klanten ontvangen voor elk ingeleverd item een korting, welke te besteden is in de supermarkt. Door deze nieuwe optie probeert de supermarkt haar klanten nog meer te motiveren om afval te recyclen en een bijdrage te leveren aan een beter milieu.

 

Supermarktondernemer Jaap ter Wengel is erg enthousiast over de toevoeging aan zijn emballageautomaat. ‘Ik stoor me de laatste tijd steeds vaker aan het zwerfvuil in en om Boekelo. Nu we moesten investeren in een nieuwe statiegeldautomaat was mijn wens om ook de kleine PET-flesjes en drankblikjes in te nemen. We praten vaak over maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar als Coop Supermarkt Boekelo wilde ik er ook echt iets aan doen’, zegt Jaap. Niet alleen is het inleveren van blikjes en PET-flesjes goed voor het milieu, het is ook goed voor de portemonnee van de klanten van Coop Boekelo. Ieder blikje of PET-flesje zorgt voor een korting van € 0,01 in de supermarkt. Coop Boekelo wil haar klanten graag belonen met hun bijdrage. Op de statiegeldbon zal een ‘bonus’ opdruk te zien zijn wanneer er PET-flesjes of blikjes zijn ingeleverd. De korting zal aan de kassa verrekend worden met de boodschappen van de klant.

 

‘Coop Boekelo zet een primeur met de toevoeging aan haar emballageautomaat’, zegt Ton te Kloese, accountmanager van leverancier TOMRA Systems. Door deze toevoeging is geen extra automaat nodig voor het inleveren van blikjes en PET-flesjes, maar kan dit in dezelfde automaat, tegelijkertijd met het inleveren van statiegeldflessen en kratten. ‘Deze toevoeging bespaart ruimte in de winkel en tijd voor de klant. We hopen natuurlijk dat meer ondernemers het voorbeeld van Coop Boekelo zullen volgen’, zegt Ton.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen