Nieuws
Duurzame innovatie

Let it Grow start open innovation call voor groene, innovatieve concepten

11 mei 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Let it grow

Let it Grow is een ambitieus, internationaal georiënteerd innovatieplatform binnen de bloemen- en plantensector dat is ontwikkeld vanuit Royal FloraHolland, ’s werelds grootste bloemen- en plantenveiling. Het doel is om ondernemers die met bloemen en/of planten het stadsleven positief beïnvloeden te faciliteren en te begeleiden in hun groei. Een belangrijk onderdeel is het Let it Grow Lab, de eerste incubator ter wereld die zich richt op bloemen en planten.

 

‘De bloemen- en plantensector is één van de weinige plekken waar de startup-scene nog niet floreert’, aldus Silke Tijkotte (28) founder van Let it Grow. ‘Daardoor liggen er ontzettend veel kansen voor ondernemers. Jonge stedelijke consumenten hebben een duurzame en bewuste lifestyle. Let it Grow vindt dat planten en bloemen hier een vanzelfsprekend onderdeel van zijn. Om daar op in te spelen, brengt Let it Grow de sierteeltwereld en de (start-up)wereld bij elkaar om de kansen die zo ontstaan samen te benutten.’ 

 

Open innovation call

Vanaf 10 mei start Let it Grow een wereldwijde ‘open innovation call’ voor ondernemers en creatieven. Het thema van de open innovation call is health & wellbeing. De initiatieven waar Let it Grow naar op zoek is, zijn van ondernemers wereldwijd die met bloemen en/of planten het stadsleven positief beïnvloeden. Denk aan planten die elektriciteit opwekken of een chemotuin, waar kankerpatiënten hun chemokuur kunnen onder gaan. Silke: ‘Het doel is om vanuit Nederland een maatschappelijke beweging te starten met innovaties die de stad en haar inwoners gezonder en gelukkiger maken met behulp van bloemen en planten.’

 

Momenteel lopen er al drie pilots:

Sprinklr: een abbonnement voor biologisch planten.

Healthy Workers: die de luchtkwaliteit van kantoren verbetert middels bloemen & planten.

Rooftop Revolution: groene daken in de stad zorgt voor minder wateroverlast en meer insecten

Iedereen die hiervoor een geweldig idee/concept heeft, kan zich inschrijven en wordt begeleid en gecoacht door een speciaal samengesteld team.

 

FloraHolland heeft 100.000 euro ter beschikking gesteld voor de deelnemende start-ups. De startups hoeven geen equity in te leveren, het bedrag is puur bedoeld om hun plannen te realiseren.

 

Let it Grow Lab

Uit de aanmeldingen kiest een vakkundige jury vijf initiatieven die vanaf oktober gedurende vijf maanden vanuit het groene en kleurrijke Let it Grow Lab in Amsterdam worden ondersteund en gecoacht in een op maat gemaakt incubatieprogramma. Let it Grow stelt samen met Royal FloraHolland zijn (inter)nationale netwerk en expertise ter beschikking. Voor de realisatie van hun concepten is €100.000 beschikbaar voor de teams. Inschrijven kan vanaf 10 mei tot 10 september 2016 via letitgrow.org/apply.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen