Nieuws
Algemeen

Maria van der Heijden wordt nieuwe directeur MVO Nederland

25 februari 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: MVO Nederland

Maria van der Heijden (1960) wordt per 1 juli a.s. de opvolger van Willem Lageweg als directeur-bestuurder van MVO Nederland. Maria heeft een jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, onder meer in managementfuncties bij Bloemenveiling Flora Holland en Rabobank. Met de mede door haar opgerichte sociale onderneming Women on Wings heeft zij zich in de afgelopen periode gemanifesteerd als een koploper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als partner van het eerste uur kent ze MVO Nederland goed.

 

Simon van Driel, voorzitter van de raad van toezicht van MVO Nederland, is blij met de komst van Van der Heijden: ‘Maria heeft zich bewezen als een resultaatgerichte ondernemer die in staat is MVO Nederland naar een volgende fase te brengen.’ Van der Heijden zal in de komende maanden haar rol als directeur van Women on Wings afbouwen. Zij blijft als non-executive bestuurder aan de organisatie verbonden.

 

Tweehoofdige directie

Het aanstaande vertrek van Willem Lageweg heeft er ook toe geleid dat bij MVO Nederland een directeur operationele zaken is benoemd. Lobke Vlaming, tot voor kort manager Kennis en Ontwikkeling bij MVO Nederland, is inmiddels met deze functie belast. De directie van MVO Nederland bestaat voortaan uit de directeur-bestuurder en de directeur operationele zaken.

 

‘We staan er goed voor’

Voorzitter Van Driel: ‘Willem Lageweg heeft in de tien jaar dat hij directeur was MVO Nederland uitgebouwd tot de meest toonaangevende organisatie op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in zowel Nederland als Europa. Er is in die periode veel bereikt.’

 

Lageweg (64 jaar) verlaat de organisatie in juli op eigen verzoek. Lageweg: ‘Het waren mooie jaren en de organisatie staat er met een goed team en een veelbelovende leiding goed voor.’ Na zijn vertrek blijft Willem zich als bestuurder en adviseur actief inzetten voor een duurzaam bedrijfsleven en grote transities op weg naar een duurzame en vitale samenleving.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen