Nieuws
Financiën

Meer dan 3000 aanvragen voor SDE+ voorjaar 2016

11 mei 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: RvO.nl

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wil het ministerie van Economische Zaken de productie van duurzame energie stimuleren. Voor de SDE+ voorjaarsronde 2016 is een budget van € 4 miljard beschikbaar om projecten te ondersteunen.

 

De SDE+ voorjaarsronde 2016 was van 22 maart tot en met 28 april 2016 geopend. Tijdens deze SDE+ ronde zijn in totaal 3.354 projecten ingediend. Het totaal aangevraagd subsidiebudget bedraagt ruim € 8 miljard.

 

De aanvragen worden op dit moment zorgvuldig beoordeeld. Dit proces zal in ieder geval tot in juli lopen. Dat er veel aanvragen zijn binnengekomen betekent dat er ruim voldoende projecten zijn om het budget volledig te beschikken.

 

De minister van Economische Zaken zal voor het zomerreces informatie geven over de tweede openstelling en de stand van zaken van de behandeling van de aanvragen. Dit staat in de kamerbrief van 9 mei 2016.

 

Lees meer op de website van RvO

Lees meer over subsidieregelingen in de kennisbank

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen