Nieuws

Oproep aan Schippers: Maak werk van Global Goals

3 april 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: ANP

De politieke partijen die een coalitie vormen, moeten de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties centraal stellen in het regeerakkoord. Dat schrijft de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC) in een brief aan informateur Edith Schippers.

 

De DSGC wordt gevormd door de CEO’s van de Nederlandse multinationals AkzoNobel, DSM, FrieslandCampina, Heineken, KLM, Philips, Shell en Unilever en VNO-NCW. Zij doen een appel op het nieuwe kabinet om samen met het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld in actie te komen voor de SDGs, zodat we in 2030 in een socialere, meer rechtvaardige en duurzamere wereld kunnen leven. Voorbeelden van die acties zijn het verankeren van de SDGs in de curricula van het onderwijs, het voortvarend uitvoeren van de klimaatafspraken in Parijs en het investeren in een circulaire economie.

 

‘Bedrijfsleven, overheid, kennisinstellingen en ngo’s moeten samenwerken aan de globale agenda’, zegt DSGC-voorzitter Jan Peter Balkenende. ‘De tijd van intenties hebben we gehad, het gaat nu om handelen. En daarin kan Nederland onderscheidend zijn in de wereld.’

 

Lees de brief aan informateur Edith Schippers

Lees meer over de Sustainable Development Goals

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen