Nieuws

PostNL ontvangt als eerste duurzaamheidskeurmerk voor bestaande logistieke gebouwen

29 augustus 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: DGBC

PostNL heeft als eerste logistieke bedrijf in Nederland succesvol de duurzame prestaties van twee van zijn gebouwen laten certificeren met duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use. Hiermee loopt PostNL voorop in de sector.

 

Het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL In-Use wordt al langer gebruikt voor bestaande gebouwen. Het keurmerk kijkt naar duurzaamheid in brede zin, zoals energie- en watergebruik, maar ook naar het beheer van het gebouw en hoe duurzaam het gebruikt wordt door de medewerkers. Bestaande logistieke gebouwen konden nog niet worden beoordeeld met BREEAM-NL In-Use. Voor dit type gebouwen moest het keurmerk eerst geschikt gemaakt worden.

 

Voor de hele sector beschikbaar

Dutch Green Building Council (DGBC), de beheerder en ontwikkelaar van het keurmerk, liet PostNL samen met enkele andere logistieke organisaties hiervoor een pilot doorlopen. Het keurmerk komt naar verwachting dit najaar voor de hele logistieke sector beschikbaar. Annemarie van Doorn, directeur van DGBC: ‘Het is mede doordat PostNL erom vroeg dat er nu een keurmerk komt voor dit type gebouwen.’

 

Nog duurzamer

PostNL zocht een partij die onafhankelijk de duurzaamheid van zijn logistieke panden kon meten. Albert Rodenboog, directeur Productie en verantwoordelijk voor duurzaamheid bij PostNL: ‘Deze panden zijn belangrijk voor ons bedrijf. We willen dat ze voldoen aan strenge duurzaamheidseisen op het gebied van gebruik en onderhoud. Door het keurmerk van DGBC weten we nu hoe duurzaam ze zijn en ook hoe we dat het beste kunnen verbeteren. Ik ben trots op onze bijdrage daaraan.’ Om zijn gebouwen nog duurzamer te maken, plaatst PostNL zonnepanelen op de daken van de pakkettensorteercentra en kiest bij de vervanging van installaties het meest duurzame alternatief.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen