Nieuws
Algemeen

Roger Cox wint ABN Amro Duurzame 50

24 maart 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: ABN Amro Duurzame 50

Advocaat Roger Cox heeft gisteravond de ABN Amro Duurzame 50 gewonnen. Tijdens het Green Tie Gala tijdens Building Holland ontving hij de trofee van juryvoorzitter Jan Willem van de Groep, die deze prijs vorig jaar won.

 

‘In de top van de ABN Amro Duurzame 50 staan enkel mensen die zorgen voor systeemverandering’, liet Van de Groep weten. Cox won afgelopen jaar de Klimaatzaak, samen met de duurzaamheidsorganisatie Urgenda. ‘Iedereen moet en kan hieraan bijdragen. Ik ben een speler in het geheel, uiteindelijk moeten we het samen doen.’ Behalve een wisselbokaal ontving hij ook een cheque van € 5.000, die hij aan een goed doel naar keuze mag uitgeven.

 

Af van groene imago

Hiervoor had Van de Groep in zijn presentatie laten weten af te willen van zijn groene imago. ‘Groen wordt steeds meer een doekje voor het bloeden’, vond hij. ‘Maar niet alles wat duurzaam is, is goed. Daarom snap ik Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen niet, die de starre Nul-op-de-Meteridealist een bedreiging voor energiebesparing in de gebouwde omgeving vindt. We maken alles te duur, de grote en de kleine duurzaamheidsstappen.’ Daarom heeft hij ‘Challenge the Future’ opgericht, waarin studenten voor € 25.000 woonplek gaan creëren en betere spullen te maken voor minder geld.

 

Jacqueline Cramer

Voor hem vroeg Anne-Marie Rakhorst extra aandacht voor oud-minister Jacqueline Cramer. ‘Voor mij is zij de winnaar, vanwege haar bescheidenheid en haar inzet om steden te verduurzamen. Ze combineert de verschillende verduurzamingsprojecten in een stad en grijpt hiervoor alle kansen aan.’ Volgens Rakhorst begint Cradle-to-Cradle pas nu. ‘Wat willen we? We willen gebouwen ontwikkelen, waarvan mensen houden. Pensioenfondsen hebben veel geld te besteden om in projecten te beleggen, maar vinden vooralsnog dat de duurzame projecten te klein zijn. Dat is dus een mooie opdracht aan ons om dit te veranderen.’

 

Foto: Van links naar rechts Jan Willem van de Groep, Roger Cox en dagvoorzitter Pernille La Lau.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen