Nieuws
facility management

Ruim 13.000 zonnepanelen op dak ThyssenKrupp Materials

11 december 2015 | Door: Redactie TGTHR

Op het dak van twee vestigingen van Thyssen Krupp Materials Nederland zijn maar liefst 13.472 zonnepanelen gelegd; 10.272 voor de vestiging Veghel en 3.200 in Zwijndrecht. Met 2,3 Megawatt is dit één van de grootste zakelijke zonnestroomprojecten in ons land. KiesZon heeft geïnvesteerd en exploiteert het project de komende tien jaar in een operational lease constructie. Afgelopen zomer zijn de panelen in gebruik genomen.

 

Voor de vestigingen in Veghel en Zwijndrecht zijn dunne film zonnepanelen van Solar Frontier gekozen. Deze opwektechniek geeft een hoge en gelijkmatige opbrengst en is minder gevoelig voor schaduw of een ongunstige oriëntatie dan traditionele zonnepanelen. Bovendien zijn ze esthetischer. KiesZon levert zonnestroomprojecten aan bedrijven, scholen, woningcorporaties en gemeenten en verzorgt alle financiële, juridische, economische, technische en procesmatige aspecten.
Frank Heijckmann, Algemeen directeur van KiesZon: ‘Zagen we zonnepanelen tot voor kort met name bij particulieren, we zien nu ook steeds meer bedrijven overstappen op deze vorm van energieproductie.’ Ikaros Solar, een toonaangevende zonnestroomontwikkelaar uit België, realiseert het project voor ThyssenKrupp Materials Nederland.

 

Grote stap in duurzaamheidsaanpak

Medio juli 2015 werden de panelen in gebruik genomen. Vanaf dat moment wekt Thyssen Krupp Materials Nederland het grootste deel van haar energiebehoefte op met zonnepanelen. Samen met de keuze om voor alle overige vestigingen 100% groene stroom te gebruiken, is dit een grote stap om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

 

Over ThyssenKrupp Materials Nederland

ThyssenKrupp Materials Nederland is actief in de Nederlandse metaalverwerkende industrie. Het bedrijf heeft zes verkooppunten in Nederland en beschikt over een totaal magazijnoppervlakte van ca. 64.000 m². ThyssenKrupp Materials Nederland is onderdeel van ThyssenKrupp AG, dat meerdere productiefaciliteiten van staal, RVS en aluminium wereldwijd heeft en gevestigd is in ongeveer 70 landen. Er werken circa 150.000 mensen. Kijk voor meer informatie op www.tkmn.nl, twitter: @ThyssenKrupp_MN.

 

Over KiesZon

KiesZon levert zonnestroomprojecten aan bedrijven, scholen, woningcorporaties en gemeenten. Daarnaast faciliteert KiesZon zonnestroomacties van onder andere Greenchoice. KiesZon onderscheidt zich door het bieden van financiële en juridische ondersteuning, zodat duurzame energie voor iedereen haalbaar is.
KiesZon is het label waaronder Yellow Step Solar B.V. werkt. Yellow Step Solar is een dochteronderneming van energieleverancier Greenchoice en International Solar B.V.


Kijk voor meer informatie op www.kieszon.nl, twitter: @KiesZonNu.

Bekijk de video.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen