Nieuws

Stayokay wint Triodos Hart-Hoofdprijs 2016

25 mei 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: ANP

Hostelketen Stayokay (waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam zit) is uitgeroepen tot winnaar van de Hart-Hoofdprijs 2016. De publieksprijs van 10.000 euro is dit jaar voor de zesde keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer. Stayokay wil het bedrag inzetten voor het verduurzamen van het platte dak van het hostel Amsterdam Zeeburg, en daarmee de CO₂-uitstoot terugdringen.

 

Stayokay was genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs om de positieve beweging die zij in gang heeft gezet met haar nieuwe koers. De keten transformeerde in 2003 van een traditionele jeugdherbergcentrale naar voor iedereen toegankelijke en bereikbare groepsaccommodaties, waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Zo gebruikt zij lokale en biologische producten voor de buffetten en betaalt ze met het landelijk programma Stay4all schoolreizen voor kinderen die door omstandigheden niet meekunnen. Voor haar milieubesparende bedrijfsvoering ontving zij het Europees Ecolabel.

 

De belangstelling voor de zesde Hart-Hoofdprijs was groot. Maar liefst 26.997 mensen hebben hun stem uitgebracht op een van de kandidaten. Naast Stayokay waren Muziekpakhuis, Vuurtoreneiland, Ringoven, Pure Energie en Lindenhoff genomineerd. Elke genomineerde vertelt op www.triodos.nl/hart-hoofdprijs in een korte video over zijn of haar initiatief. Het bleef tot het laatste moment spannend wie van de genomineerden de prijs zou winnen. Stayokay won uiteindelijk met 6.442 stemmen.

 
De Hart-Hoofdprijs 2016 is dinsdagavond 24 mei tijdens een speciale bijeenkomst voor ondernemers in De Hallen Studio’s in Amsterdam uitgereikt door Daniël Povel, directeur Zakelijke Relaties van Triodos Bank Nederland. De bank is medefinancier van De Hallen, een oude tramremise die werd herontwikkeld tot bruisende lokale hotspot.

 
De Hart-Hoofdprijs is een publieksprijs die in 2011 is ingesteld door Triodos Bank. De bank wil er de aandacht mee vestigen op ondernemers die gezien kunnen worden als duurzame koplopers in hun sector – en andere ondernemers met deze succesverhalen stimuleren. De prijs is vernoemd naar Triodos’ pay off ‘Volg je Hart – Gebruik je Hoofd’, waarmee de bank duidelijk wil maken dat financieel en maatschappelijk rendement in haar optiek niet tegenover elkaar staan, maar elkaar juist kunnen versterken. Alle genomineerde ondernemers zijn gefinancierd door Triodos Bank.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen