Nieuws

Succesvolle start CSU Hotel Academy

5 juli 2017 | Door: Redactie TGTHR | Bron: CSU

Met 95 diploma’s voor de RAS vakopleiding hotelschoonmaak kreeg de CSU Hotel Academy onlangs een succesvolle start. Ook ontvingen twintig schoonmaakmedewerkers een diploma om collega’s te coachen. Een eigen CSU opleidingsinstituut past in de filosofie om medewerkers meer ontwikkelingsmogelijkheden te geven. ‘Door zelf de opleidingen te verzorgen, kunnen we tijdens de opleiding al screenen welke medewerkers potentie hebben om door te groeien’, zegt Denise Mounoury, die naast opleider ook KAM-medewerker bij CSU Hotel Services is.

 

De eigen Academy is voor CSU Hotel Services een belangrijke strategische pijler. Medewerkers meer toekomstperspectief bieden verhoogt de betrokkenheid en daarmee de kwaliteit van het werk. Een win-win situatie.

 

Een zesstappenplan geeft elke medewerker de kans om zich verder te ontplooien. ‘Iedereen begint als roomattendant, maar de opzet is dat mensen al naar gelang hun ambities en kwaliteiten kunnen doorgroeien naar self checking roomattendant, checker, trainer-coach, supervisor, assistant housekeeper, housekeeper en independent housekeeper’, geeft Denise Mounoury het loopbaanpad aan.

 

Zelf ontwikkelde methode

Om de opleidingen intern te verzorgen, bouwde CSU Hotel Services in Amsterdam een hotelkamer na. De officiële examens zijn gehouden in Dutch Design Hotel Artemis en Steigenberger Airport Hotel Schiphol. Tijdens de opleiding werkt CSU Hotel Services met een zelf ontwikkelde methode die de efficiency van de werkwijze verhoogt. Ingrid Holland, KAM-manager van CSU: ‘Omdat Denise Mounoury als KAM-medewerker veel op de projecten komt, weet zij wat er speelt en waar medewerkers eventueel extra moeten worden bijgestuurd.’

 

Over CSU

CSU kwam in 2016 uit het jaarlijkse onderzoek van MT100 als meest gewaardeerd schoonmaakbedrijf van Nederland uit de bus. CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Barendrecht. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO₂-prestatieladder. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. Het bedrijf ontving diverse keren het predikaat Best Managed Company. In 2017 werd CSU voor het vierde jaar op rij gecertificeerd als ‘Top Employer Nederland’.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen