Nieuws

Sweco koploper op het gebied van veiligheid en CO2-reductie

16 december 2016 | Door: Charlene Bodt

Ingenieursadviesbureau Sweco heeft het OHSAS-certificaat (Occupational, Health and Safety Assessment System), het certificaat trede 4 van de Veiligheidsladder en het certificaat trede 5 van de aangescherpte CO₂-Prestatieladder behaald. Deze gecombineerde prestatie toont aan dat Sweco in de ingenieurswereld koploper is op het gebied van veiligheid en CO₂-reductie in haar bedrijfsvoering, projecten en samenwerking met partners.

 

Bij Sweco gaan veiligheid en gezondheid van haar medewerkers en businesspartners voor alles. Om deze stelling kracht bij te zetten, voerde het bedrijf verschillende acties uit om de veiligheid in zowel bedrijfsvoering als projecten te verbeteren leidde er toe dat certificeringsinstantie Lloyds aan Sweco het OHSAS-certificaat heeft toegekend en dat de afdelingen Rail, Wegen, Bouw en Energie de veiligheidsladder trede 4 hebben behaald. Dit bewijst dat Sweco proactief werkt aan de gezondheid en de veiligheid van haar medewerkers en business partners.

 

Pieter Kal, afdelingshoofd Rail bij Sweco: ‘Ons initiatief vanuit NL ingenieurs voor samenwerking met zowel ProRail als de overige ingenieursbureaus en onze deelname in de werkkamers bij RailAlert dragen bij aan een hoger veiligheidsbewustzijn binnen de gehele branche. Als branchepartners leren we van elkaar door het delen van successen en incidenten.’

 

Duurzaamheid

Sweco ontwerpt en ontwikkelt de samenlevingen en steden van de toekomst. CO₂-reductie is daarbij één van de belangrijkste speerpunten. Dat doet het bedrijf niet alleen in haar bedrijfsvoering, maar ook in haar projecten en innovaties. Met als resultaat dat Sweco het certificaat voor de nieuwe en aangescherpte CO₂-Prestatieladder (niveau 5) ontvangen heeft.

 

Adriaan Laven, senior adviseur Duurzaamheid bij Sweco: ‘Wij werken aan een grote verscheidenheid aan duurzame innovaties. Enkele voorbeelden hiervan zijn een ecodynamisch fietspad van biocomposiet bij Emmen, energiemanagement met onze Energy Profiler, en onze Smart Traffic-oplossingen ter beperking van “voertuigverliesuren” en CO₂-uitstoot op kruispunten.’

Sweco Nederland is reeds in bezit van de certificaten voor ISO 9001 en 14001.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen