Nieuws

‘The Blue Bottle 500’-partners werken samen!

25 september 2017 | Nog geen reacties | Door: Rob van Holstein | Bron: PRO6/CBQ

Met het project ‘Gratis drinkwater’ en the Blue Bottle wordt binnen het Nederlands Caribisch gebied het gebruik van water en frisdrank in plastic flesjes drastisch terug gebracht. De drinkwaterkwaliteit op onze tropische eilanden is perfect. De onwetende toerist koopt echter massaal water in plastic flesjes. Hierdoor is er een constante stroom aan plastic (zwerf)afval en wordt de toch al fragiele leefomgeving van mens, dier en de natuur op en rond de eilanden zwaar belast.

 

Ons project informeert die toerist over de drinkwaterkwaliteit, brengt samen met ondernemers een netwerk van waterpunten tot stand en biedt met the Blue Bottle (de thermosfles 2.0) een perfect werkend alternatief om dagelijks kraanwater te gebruiken. Zo wordt het (zwerf)afval teruggedrongen, ontstaat er een ‘groene’ bewustwording en is er een directe verbetering van het leefklimaat.

 

Wij noemen dat PRecycling! Niet opruimen, maar ingrijpen voor het gebeurt!

 

Omdat we met de direct belanghebbende en/of via de reguliere weg van bancaire lening, private investeerders, subsidie en/of fondsen geen projectfinanciering tot stand krijgen zijn we deze ‘the Blue Bottle 500’ gestart. De winst uit de verkoop hiervan gebruiken wij om het project op de pilotlocatie Bonaire op te starten.

 

De boodschap die door de Blue Bottle tussen de regels wordt afgegeven is; ‘drink elke dag genoeg water’ maar ook ‘wordt je bewust van de (onnodige) afvalstroom van lege plastic flesjes en de belasting hiervan op je omgeving.’ Door samen op te trekken kunnen we dit breed uitdragen. Ook in Nederland want onze Blue Bottle is perfect voor hete koffie, gluhwein of chocolademelk!

 

Daarom zoeken wij ‘groene’ Blue Bottle 500 partners!

 

Voor de eerste 500 ondernemers, bedrijven of organisaties die zich aansluiten als Blue Bottle-partner is een prachtig aanbod. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Blauw is het nieuwe groen!

 

Met vriendelijke groet,
Rob van Holstein

PS: Ons project is geselecteerd voor de ASNBank Wereldprijs 2017 als een van de beste ‘groene’ oplossingen voor de Wereld van morgen!

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen