Nieuws

  TOBLOCKCHAIN bouwt pilot voor duurzame energiehandel in Rotterdam

  5 oktober 2017 | Nog geen reacties | Door: Wim Brouwer | Bron: TOBLOCKCHAIN

  TOBLOCKCHAIN, de Nederlandse blockchain innovator, is geselecteerd voor de ontwikkeling van een prototype blockchaintoepassing voor de peer-to-peer energiehandel in de regio Rotterdam. Ook zal de toepassing het identificeren en certificeren van energieopwekkers, het afhandelen van bilaterale transacties en de balancering van het netwerk verzorgen. TOBLOCKCHAIN werkt hiervoor nauw samen met BlockLab, het blockchain fieldlab in Rotterdam. TOBLOCKCHAIN wordt ondersteund door The Green Village van de TU Delft en Energie- en technologiebedrijf ENGIE.

   

  Het project maakt deel uit van fase 2 van het Small Business Innovation Research (SBIR) programma ‘Blockchain Energie Rotterdam’ waarin oplossingen voor de energiemarkt worden ontwikkeld. Een commissie bestaande uit wetenschappers, energie-netbeheer en blockchain experts selecteerde uit twintig innovatievoorstellen het voorstel van TOBLOCKCHAIN als een van de vier winnaars die financiering ontvangen voor de prototype fase. In een volgende ronde (voorjaar 2018) krijgen tenminste twee daarvan ook steun voor de eerste praktijktoepassingen.

   

  In de nieuwe markt voor herbruikbare energie zijn bedrijven en consumenten niet langer alleen gebruikers van energie. Ze produceren ook energie, bijvoorbeeld via zonnepanelen. TOBLOCKCHAIN heeft het PowerToShare blockchain platform ontwikkeld waarmee bedrijven en particulieren toegang krijgen tot deze nieuwe energiemarkt via verschillende slimme toepassingen. Deze toepassingen maken onder andere peer-to-peer diensten mogelijk als het onderling delen, verhandelen en doneren van energie. Blockchain technologie zorgt dat alle huidige en toekomstige marktmodellen op een uiterst veilige, kostenefficiënte en duurzame wijze worden gerealiseerd.

   

  Kaushik Khakhar, ceo van TOBLOCHCHAIN: ‘We zijn trots om als een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld op het gebied van de Energie Transitie en Blockchain samen te mogen werken met BlockLab, The Green Village en ENGIE om de energietransitie in de Rotterdamse regio te stimuleren. De ontwikkeling van een werkend prototype is een zeer belangrijke stap om de energietransitie in Rotterdam aantrekkelijk, haalbaar en rendabel te maken.’

   

  Meer informatie vind je op www.toblockchain.nl

  Reacties

  We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden
 • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

 • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen