Nieuws

Tweede editie Green Leader Award van start

1 februari 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: DGBC

Voor het tweede jaar op rij organiseert Dutch Green Building Council (DGBC) in samenwerking met Provada en PropertyNL de DGBC Green Leader Award. Deze award wordt uitgereikt aan de duurzame leider in de bouw- en vastgoedsector of daaraan gerelateerd. Vanaf 1 februari tot 1 maart 2017 is het mogelijk om kandidaten aan te dragen via www.greenleaderaward.nl. De award wordt uitgereikt op 31 mei 2017 om 15.30 uur op de Provada in Amsterdam Rai.

 

Winnaar van het afgelopen jaar Onno Dwars (Ballast Nedam Development) is dit jaar juryvoorzitter van de award. Onder zijn leiding kiest de jury een winnaar uit alle nominaties. Onno Dwars verduidelijkt: ‘Duurzaamheid in de gebouwde omgeving moet geen ambitie meer zijn, maar een randvoorwaarde. Om deze stap te zetten, is leiderschap noodzakelijk. Met de Green Leader Award wordt duurzaam leiderschap en lef beloond.’

 

Bijdrage aan Deltaplan Duurzame Renovatie

De jury kijkt bij de beoordeling nadrukkelijk naar de doorslaggevende rol te spelen bij het verduurzamen van de bestaande bouw en bij de uitwerking en uitvoering van het in 2016 door DGBC gelanceerde voorstel voor een Deltaplan Duurzame Renovatie. Dit deltaplan moet ervoor zorgen dat de Nederlandse bestaande gebouwenvoorraad grondiger en sneller wordt gerenoveerd. Die versnelling is noodzakelijk om de klimaatdoelstellingen uit Parijs te behalen. Met de huidige regelgeving zijn die doelen onhaalbaar.

 

Leiders voor iedere gebouwfunctie

Annemarie van Doorn, directeur van DGBC, vertelt over de noodzaak van de Green Leader Award: ‘We zijn op zoek naar werkelijk leiderschap, want daar ontbreekt het in veel gevallen nog aan. Nog te vaak gaat het om de snelle financiële winst. We hebben voorbeeldgedrag nodig, waaraan anderen zich kunnen spiegelen.’ Vanaf 1 maart 2017 staan de vijf finalisten op www.greenleaderaward.nl en kan gestemd worden.

 

Over de Green Leader Award

De Green Leader Award is een initiatief van Dutch Green Building Council in samenwerking met PropertyNL en Provada. De award is in het leven geroepen, omdat de vastgoedsector weliswaar verduurzaamt, maar nog niet voldoende snel en over de hele linie. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen, kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De winnaar wordt uitgedaagd om een jaar lang kennis te delen en leiderschap te tonen om verduurzaming verder te versnellen.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen