Nieuws

Van Gansewinkel geeft kartonnen bekers een tweede leven met Collect a Cup

13 juni 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Van Gansewinkel

Onder de naam ‘Collect a Cup’ lanceert Van Gansewinkel een nieuwe dienst waarmee kartonnen bekers een tweede leven krijgen. Nadat de afvalrecycler de bekers gescheiden heeft ingezameld en verwerkt, worden de papier- en kartonvezels gerecycled tot nieuwe grondstof. Met deze circulaire oplossing geeft Van Gansewinkel ruim 95% van de ingezamelde bekers een bestemming als papierproduct.

 

In Nederland belanden op jaarbasis ruim drie miljard kartonnen bekers bij het restafval. ‘Met Collect a Cup zamelen we de bekers apart bij de klant in, waarna ze op een gespecialiseerde locatie worden verwerkt tot pulp. De papierverwerkende industrie gebruikt de pulp vervolgens om er bijvoorbeeld dozen, kranten of tissues van te maken. Een mooi voorbeeld van een circulaire oplossing, waarbij we ook flink op de CO2-uitstoot besparen’, aldus Geert Glimmerveen, directeur van Van Gansewinkel Nederland. ‘Van Gansewinkel is koploper in het voorkomen van afval en het ontwikkelen van inzameloplossingen. Collect a Cup is hiervan een goed praktijkvoorbeeld. Wist je dat we met deze nieuwe dienst voor een middelgroot kantoor – met circa 400 medewerkers die jaarlijks zo’n 672.000 kartonnen bekers verbruiken – bijna 420 kilo CO2-uitstoot besparen? Dit is vergelijkbaar met een besparing van bijna 1.100 douchebeurten van 7 minuten.’

 

Onderscheidende duurzame oplossing

Alle soorten kartonnen bekers komen in aanmerking voor Collect a Cup. ‘Bij de inzameling en verwerking maakt het niet uit welke soort kartonnen bekers de klant gebruikt; iedere kartonnen beker is geschikt. Dat maakt onze circulaire oplossing onderscheidend in de branche. Als vanzelfsprekend ondersteunen we onze klanten graag met inzamelmiddelen. Wanneer de klant al beschikt over eigen middelen, dan passen we vanzelfsprekend onze dienstverlening hierop aan’, aldus Glimmerveen.

 

Bruggenbouwer

Van Gansewinkel voorkomt afval aan de bron en biedt innovatieve oplossingen om restmaterialen efficiënt in te zamelen en vervolgens te verwerken tot nieuwe grondstoffen of energie. In 2015 gaf de afvalrecycler 93% van het verwerkte afval een nuttige toepassing, waarvan ruim 65% een tweede leven als grondstof. Glimmerveen: ‘Wij creëren waarde uit afval en doen dat met Collect a Cup door kartonnen bekers te verwerken naar grondstoffen voor papierproducten. Voor Van Gansewinkel is het verhogen van het percentage tweede leven van afval de belangrijkste doelstelling op het gebied van duurzaamheid. Daarmee heeft het een directe link met onze visie ‘Afval Bestaat Niet’ en vervullen we een belangrijke rol als bruggenbouwer naar een circulaire economie.’

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen