Nieuws

Vier miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands MKB

3 maart 2017 | Door: Charlene Bodt | Bron: Provincie Noord-Holland

Om duurzame innovaties te stimuleren, komt vier miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie & Chemie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek. Zij kunnen subsidie vragen voor innovatie-advies, haalbaarheidsstudies en Research & Development (R&D). Noord-Holland sluit hiermee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk.

 

Jaap Bond, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Holland: ‘Innovaties zijn belangrijk voor de concurrentiekracht van ons MKB. Door als provincie een concrete bijdrage te leveren in de ontwikkeling van idee naar werkend prototype, stellen wij ondernemers in staat hierin te investeren én om de benodigde verdere financiering te krijgen.’

 

Gedeputeerde Duurzaamheid, Jack van der Hoek : ‘Deze regeling is bedoeld voor Noord-Hollandse MKB-bedrijven, die overwegend actief zijn in de bedrijfstakken Energie & Chemie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek. Ik wil benadrukken dat de provincie er vanuit haar duurzame ambities voor kiest, om alleen te investeren in innovaties die bijdragen aan duurzame (energie-)innovaties.’

 

Subsidie aanvragen

Er kan een bijdrage in de vorm van subsidie worden aangevraagd. Voor innovatie-adviesprojecten (50% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 10.000) en voor haalbaarheidsprojecten (40% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 25.000) kan dat vanaf 11 april 2017.

Vanaf 3 juli 2017 kan ook subsidie worden aangevraagd voor R&D-samenwerkingsprojecten (35% van de subsidiabele kosten met een maximum van € 200.000).

 

Meer informatie

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen