Nieuws
Algemeen

Vrouwen steeds vaker bepalend op gebied van duurzaamheid

18 maart 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: ABN AMRO Duurzame 50

De nominaties voor de ABN AMRO Duurzame Top 50 zijn door de jury bekendgemaakt. De top 50 wordt gekenmerkt door personen die zich actief inzetten voor duurzame bouwprojecten, initiatieven en platformen en actieve kennisdeling over verduurzaming. Opvallend dit jaar is het grote aantal vrouwen in de top 10.

 

In totaal streden 165 genomineerden voor een plek in de top 50 en om kans te maken op de prestigieuze award en titel van de meest invloedrijke en duurzame persoon in de bouw- en vastgoedsector. Uit de top 50 wordt één winnaar bekendgemaakt tijdens het Green Tie Gala 2016, onderdeel van het integrale bouw- en vastgoedevent Building Holland. Het gala is exclusief te bezoeken voor 500 topbeslissers in de sector.

 

De top 50

De top 50 in alfabetische volgorde: Ellen van Acht, Bram Adema, Guus Berkhout, Ben van Berkel, Bob Bloemers, Jan Jaap Blüm, Thomas Bögl, Tom Bosschaert, Claudia Bouwens, Daan Bruggink, Roger Cox, Ellis ten Dam, Marjolein Demmers, Leen van Dijke, Jaap Dijkgraaf, Andy van den Dobbelsteen, Onno Dwars, Jan Maarten Elias, Jaap Gillis, Eva Gladek, Bas van de Griendt, Michiel Haas, Anke van Hal, Herbert van der Heijden, Marga Hoek, Noor Huitema, Hans de Jonge, Nils Kok, Ruud Koornstra, Hans Korbee, Jón Kristinsson, Gerard Lokhorst, Reimar von Meding, Lara Muller, Menso Oosting, Eelco Ouwekerk, Victor Pastoor, Meiny Prins, Elsbeth Quispel, Anne-Marie Rakhorst, Thomas Rau, Claudia Reiner, Daan Roosegaarde, Selina Roskam, Paul de Ruiter, Jim Teunizen, Jan Hein Tiedema, Harm Valk, Daan van Vliet en tot slot Rob van Wingerden.

 

Meer vrouwen

Opvallend aan de ABN AMRO Duurzame Top 50 is dat de top 10 voor 40% uit vrouwen bestaat. In 2015 stond er 1 vrouw in de top 10. In 2015 stonden er in totaal 10 vrouwen in de Duurzame Top 50 en in 2016 is dit aantal gestegen naar 14.

 

De winnaar van de ABN AMRO Duurzame Top 50 ontvangt een cheque ter waarde van € 5.000,-. De geldprijs dient in zijn geheel aan een goed doel geschonken te worden.

 

De jury wordt gevormd door Marc Hopman, Richard Klein, Marjet Rutten, Titia Siertsema, Petran van Heel, Mariëlle Wieman, Laurens de Lange, Woud Jansen en Maarten Vermeulen. Voorzitter van de jury is Jan Willem van de Groep, de winnaar van 2015.

 

Kijk voor meer informatie op duurzame50.nl.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen