Nieuws

Wageningen University & Research start online lesprogramma ‘Biobased Science for Sustainability’

11 oktober 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Wageningen University & Research

Wageningen University & Research heeft haar nieuwe MicroMaster ‘Biobased Science for Sustainability’ aangekondigd. Met deze online MicroMaster biedt Wageningen iedereen de kans om online een deel van een Masterprogramma te volgen. Deelnemers hoeven niet ingeschreven te staan bij de universiteit om het online lesprogramma te kunnen volgen. Professionals die al werkzaam zijn in de biobased sector, kunnen hun kennis op dit vakgebied zo ook vergroten.

 

‘MicroMaster is nieuw concept waarmee we beter aansluiten op een veranderende arbeidsmarkt die vraagt om flexibelere manieren van scholing’, aldus Arthur Mol, rector magnificus aan de WUR. ‘Met de MicroMaster bieden we een innovatieve lesmethode aan, die aansluit bij de behoeften van studenten, universiteiten én professionals in de technologische en biobased sector. Vooral voor professionals in de biobased sector is het aantrekkelijk om op universitair niveau een erkenning voor bijscholing te kunnen krijgen zonder dat daarvoor een inschrijving bij de universiteit nodig is.’

 

Online bijscholen of studiepunten verdienen

Een MicroMaster is modulair, online en in eigen tempo te volgen, en heeft dezelfde waarde als vakken die op de campus worden gegeven omdat er ook studiepunten aan toegekend worden (24 ECTS). Op die manier ontstaat ook de mogelijkheid voor deelnemers om na succesvolle afronding van de MicroMaster in te stromen in de Master op de campus én de vakken op te nemen in hun studieprogramma, mits ook aan de reguliere toelatingseisen wordt voldaan.

 

Meer informatie

De MicroMaster Biobased Science for Sustainability bestaat uit 5 vakken en een project met een examen. Het eerste vak van de MicroMaster Biobased Science for Sustainability start op 24 januari 2017. De inschrijvingen zijn inmiddels open. Inschrijven is mogelijk via edx.org/micromasters.

 

Voor een preview over de Micromaster, zie deze video:

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen