Nieuws

WasteBoards lanceert eerste volledig circulaire skateboardlijn ter wereld

13 september 2017 | Nog geen reacties | Door: Redactie TGTHR

WasteBoards, een jong skateboardmerk uit Amsterdam dat als enige ter wereld skateboards en cruisers maakt van plastic doppen, is klaar om de wereld te veroveren. Op dit moment worden er gemiddeld 20.000 plastic flessen per seconde gemaakt waarvan een groot gedeelte in onze oceanen, rivieren, en op onze stranden belandt. Plastic afval wordt gezien als een wegwerpmateriaal zonder waarde. WasteBoards laat juist zien dat je van plastic, een waardevolle grondstof, mooie nieuwe producten kan maken zonder een nieuwe productiestroom van plastic te starten.

 

In 2015 ontwikkelde WasteBoards in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam hun eerste prototype skateboard wat uiteindelijk hun eerste cruiser-board werd; ‘Squid’. In samenwerking met een groep bekende skateboarders uit Amsterdam, waaronder Chris Stuifzand en Floor van Nederend, werd dit model gefinetuned met als resultaat een street-skateboard geschikt voor de halfpipe genaamd de ‘Star’. Evenals het eerdere WasteBoards design, is ook dit board gemaakt van gerecyclede plastic doppen. Met dit nieuwe streetskateboard erbij is WasteBoards klaar om de skateboardmarkt te betreden.

 

‘Ons primaire doel is hét alternatief te worden voor niet-duurzame-skateboards. Als we een duurzamere wereld willen moeten we meer aantrekkelijke duurzame producten ontwikkelen. We zijn het stadium voorbij dat duurzame producten worden geassocieerd met een geiten-wollen-sokken gevoel. Met WasteBoards kaarten wij het probleem van plastic afval aan en bieden we meteen een oplossing in de vorm van een mooi product.’ Aldus Jonathan Morrison van WasteBoards.

 

Wasteboards

De doppen die WasteBoards gebruikt worden ingezameld door skateboarders, bezoekers van muziekevenementen, schoolkinderen en organisaties als het KNGF. Elk WasteBoard is handgemaakt, heeft een uniek design en is gebakken in een speciale oven. Alle boards zijn gemaakt van gerecycled plastic en zijn zelf weer geheel recyclebaar. WasteBoards zijn online te verkrijgen via de website maar liggen binnenkort ook in verschillende skateshops.

 

Join the Ride

Creative agency Lemon Scented Tea ontwikkelde in samenwerking met regisseur Tommie Geraedts (bekend van werk voor o.a. het Stedelijk Museum Amsterdam en het van Gogh Museum), Smarthouse Films en Lab3 geluidsstudio een nieuwe merkfilm die een bijna psychedelische mix is tussen skateboarden, design en duurzaamheid. De video is een loop met doorlopend veranderende muziek die je als het ware meezuigt in een grote plasticsoep en tevens de circulariteit van WasteBoards benadrukt. In samenwerking met designburau Jihaa biedt WasteBoards online zijn eerste T-shirt-lijn aan, te verkrijgen in de vernieuwde webshop.

 

 

Campagnevideo ‘Join the Ride’ door regisseur Tommie Geraedts

 

 

WasteBoards Bakery

Afgelopen jaar was WasteBoards een graag geziene gast op verschillende grote Nederlandse festivals zoals DGTL, Open Air, Solar en BuitenWesten. Met hun mobiele WasteBoards Bakery bakten de WasteBoards bakkers ter plekke custom-made cruisers en zetten ze plastic afval binnen twee uur om tot een waardevol product. Volgend jaar wil WasteBoards een tweede WasteBoards Bakery openen die kan reizen tussen de favelas van Rio de Janeiro en de sloppenwijken van Delhi. Op die manier brengt WasteBoards het plastic afvalprobleem onder de aandacht terwijl ze economische waarde creëren op lokaal niveau doormiddel van werkgelegenheid. Door een WasteBoard te kopen steun je dan een lokale community en de strijd tegen plastic afval.

 

WasteBoards

WasteBoards is in 2015 gestart in samenwerking met Plastic Whale met als doel plastic zwerfafval tegen te gaan door te laten zien dat je er waardevolle producten van kunt maken zoals een skateboard. In 2016 is Jonathan Morrison aan boord gekomen om de dagelijkse leiding op zich te nemen en om WasteBoards verder uit te bouwen. Inmiddels is Jonathan samen met Rogier Heijning en Aernout Zappey mede partner/aandeelhouder van WasteBoards. WasteBoards is gevestigd in Amsterdam, de WasteBoards bakkerij zit in Diemen.

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen