Nieuws
Inkoop en keten, Industrie

WearEver DA Inside lanceert 100% recyclebare zakelijke kleding

29 april 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Dit voorjaar presenteert WearEver DA Inside, in samenwerking met Dutch Awearness, een bijzondere collectie stijlvolle, duurzame pakken voor zakelijke bedrijfskleding. De pakken zijn gemaakt van Infinity, een 100% recyclebaar textiel ontwikkeld door textielinnovatiebedrijf Dutch Awearness.

 

De textielindustrie is op de olie-industrie na, de op-één-na meest vervuilende industrie ter wereld. Niet alleen de productie van textiel, maar ook de lineaire ‘wegwerp manier’ waarop vooral het Westen kleding consumeert, zorgt voor een enorme afvalproductie. Kleding wordt vaak niet langer dan een seizoen gedragen voordat het in de prullenbak verdwijnt. Hierdoor ontstaan enorme afvalbergen die zeer schadelijk zijn voor mens en milieu. Het doel van WearEver DA Inside is het verminderen van vervuiling en het elimineren van afval.

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen