Nieuws
NBSA-instituut

Windchallenge winnaar 2016 in Windenergiebranche

26 april 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Nieuwsbank

Windchallenge BV is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot winnaar 2016 in de Windenergiebranche. Zij heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. ‘Windchallenge weet haar brede kennis van windturbines uitstekend te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

 

Windchallenge BV is de ontwikkelaar en producent van een verhuisbare, lichtgewicht, nieuwe generatie kleine windturbine voor de bebouwde omgeving en off-grid situaties. De onderneming, gevestigd in Rotterdam, is opgericht in 2009. Zij telt circa zeven medewerkers en is in heel Nederland en diverse Europese landen actief. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Windchallenge BV een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Windchallenge, want zij is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de klant. Zoals de Windchallenge 1.7 , een gepatenteerde plug-and-play kleine windmolen met bladkanteling voor betere prestaties, een hogere betrouwbaarheid en een geruisloze werking. Speciaal ontworpen voor losse – en dus makkelijk verhuisbare – opstelling op daken of plaatsing als duurzame energiebron voor lichtmast of laadpaal.’

 

Wereldwijd topproduct

De door Windchallenge ontwikkelde turbine kent een groot aantal voordelen ten opzichte van de gangbare kleine turbines. Om maar enkele te noemen: zeer makkelijk te installeren, bewezen topprestaties, triple redundant safety door bladen die actief en passief in veilige vaanstand draaien, de stilste molen die er is en zeer licht in gewicht. ‘Dit klinkt wellicht eenvoudig en logisch voor de leek, echter het ontwerp is uniek in zijn soort’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. ‘Kwaliteit en prestatie zijn ongeëvenaard. Tel daarbij de levensduur van twintig jaar onbekommerd gebruik zonder dat er service nodig is, en je hebt te maken met een wereldwijd topproduct.’

 

Windchallenge heeft recentelijk een investeerder gevonden en niets lijkt een gezonde expansie – ook internationaal – in de weg te staan. Op dit moment is de technologie van het draaiende deel van de turbine zodanig doorontwikkeld dat de productiekosten aanzienlijk lager zijn dan voorheen. Kortom: een uiterst interessant product voor de zakelijke markt en in off-grid locaties.

 

‘De onderneming is nog jong, de kennis en het product zijn uniek en de markt is zeer groot. Genoeg kansen voor deze nu nog kleine producent. In de markt van kleinschalige windenergie een zeer vooraanstaande partij die qua techniek en potentie de overige aanbieders achter zich laat. Daarom is Windchallenge de terechte branchewinnaar!’, aldus de Nominatiecommissie.

 

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

 

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

 

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.

 

 

Foto boven artikel: Still uit Vimeo-video

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen