Algemeen

Winnaars Koning Willem I Prijs 2016 en Koning Willem I Plaquette 2016 bekend

27 mei 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: KWIprijs

Koninklijke Philips N.V. (categorie Grootbedrijf), TOBROCO Machines (categorie MKB) en Koppert Cress B.V. (Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap) hebben uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima de Koning Willem I Prijs en Koning Willem I Plaquette 2016 ontvangen. Dit gebeurde tijdens de feestelijke uitreikingsavond met als thema ‘Creating the Future’ bij Radio Royaal in Brainport Regio Eindhoven.

 

De winnaars werden tijdens de uitreiking geroemd om hun durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid en innovatie. Onder de ruim 250 aanwezigen waren tal van hoogwaardigheidsbekleders waaronder dhr. Prof. dr. K.H.W. Knot (als President van de Nederlandsche Bank en Voorzitter van de Koning Willem I Stichting gastheer van de avond), Commissaris van de Koning en de burgemeester van Eindhoven. Daarnaast was de top van het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigd waaronder eerdere winnaars van de Koning Willem I Prijs en Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

 

Winnaar Grootbedrijf: Koninklijke Philips N.V.

Het Bestuur van de Koning Willem I Stichting roemt Koninklijke Philips N.V. voor het  voortdurend mee-ademen in de vragen en de uitdagingen waaraan de maatschappij behoefte heeft. Zo is Philips mondiale vernieuwer in de gezondheidszorg en de lichtindustrie. De stap om de onderneming op te splitsen in twee sterke zelfstandige takken getuigd van moed en oog voor marktmogelijkheden en lange termijnstrategie.

 

Winnaar MKB: TOBROCO Machines

Het Bestuur van de Koning Willem I Stichting spreekt bijzondere waardering uit voor Tobroco voor de wijze waarop de lasser in de varkensstal zich ontwikkelde tot een producent van hoogwaardige landbouwmachines en deze wereldwijd exporteert.

 

Winnaar Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap: Koppert Cress B.V.

Het Bestuur roemt Koppert Cress B.V. voor het samenbrengen van gezondheidszorg, goede voeding, educatie, natuur, milieu, eerlijk werk, innovatie, energieneutraal ondernemen en grote economische impact. Deze integrale aanpak en brede interpretatie van duurzaamheid sprak het bestuur sterk aan.

 

Over de Koning Willem I Stichting

De Koning Willem I Stichting is in 1958 in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal, aan het bedrijfsleven gelieerde, organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

 

In het bestuur zijn o.a. vertegenwoordigd: De Nederlandsche Bank N.V., Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, NIVE, TNO, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken en De Nederlandse Staatsloterij. Voor meer informatie zie www.kw1prijs.nl.

 

Foto boven artikel: v.l.n.r.: Hare Majesteit Koningin Máxima, dhr. Prof. dr. K.H.W. Knot (President van de Nederlandsche Bank en Voorzitter van de Koning Willem I Stichting), Toine Brock (TOBROCO Machines), Rob Baan (Koppert Cress B.V.) en Frans van Houten (Koninklijke Philips N.V.)

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen