Nieuws

Yoni wint eerste plaats in de MKB Innovatie Top 100

30 september 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Yoni | MKB Innovatie Top 100

Yoni, het eerste duurzame female hygiene merk van de jonge ondernemers Wendelien Hebly (34) en Mariah Mansvelt Beck (35), is uitgeroepen tot winnaar van de MKB Innovatie Top 100 2016, tijdens de KvK-Dag van de Innovatie in Eindhoven. De ranglijst met concrete innovaties die het Nederlandse midden- en kleinbedrijf heeft gerealiseerd, werd voor de 11e keer gepresenteerd door de Kamer van Koophandel, in samenwerking met De Financiële Telegraaf.

 

Yoni (Sanskriet voor ‘bron van het leven’ en ‘vagina’) is het eerste duurzame female hygiene merk met een duidelijke missie en zinnenprikkelende merkpositionering. Wendelien en Mariah geloven dat iedere vrouw zou moeten weten wat er in haar tampons, maandverband en inlegkruisjes zit. Bij reguliere female hygiene producten is dat moeilijk te achterhalen: in Europa zijn bedrijven namelijk niet verplicht een ingrediëntenlijst te vermelden op de verpakking. Dit moet anders vindt Yoni en daarom zet het merk zich in om niet alleen het verhaal te vertellen, maar ook een alternatief te bieden dat verkrijgbaar is via gangbare verkoopkanalen. De producten zijn o.a. te koop bij Marqt, Etos en vanaf 5 oktober ook bij Albert Heijn.

 

Het is niet de eerste keer dat het merk in de prijzen valt. In 2015 won Thonik (design studio) de ADCN Product & Packaging Design Award met haar package design voor Yoni. Daarnaast werden The Cycle Series (een videoreeks over menstruatie door Ine & Sanne in opdracht van Yoni) 4x genomineerd voor het Berlin Fashion Film Festival.

 

De Kamer van Koophandel presenteert jaarlijks met de MKB Innovatie Top 100 de allermooiste innovatie-etalage van Nederland. De MKB Innovatie Top 100 biedt vernieuwers in het MKB dé springplank naar kennis en nieuwe netwerken. De complete lijst met de 100 meest innovatieve bedrijven is te vinden op mkbinnovatietop100.nl.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen