Nieuws
Bouw, dienstverlening

Zoektocht naar dé Green Leader in bouw- en vastgoedsector gestart

11 februari 2016 | Door: Charlene Bodt | Bron: Dutch Green Bulding Council

Dutch Green Building Council (DGBC) introduceert in samenwerking met PROVADA, PropertyNL en Cobouw een nieuwe duurzaamheidsaward: de Green Leader Award. Deze award wordt op 8 juni uitgereikt tijdens PROVADA. ‘Degene die verduurzaming van de gebouwde omgeving in de vijfde versnelling krijgt, verdient deze Green Leader Award’, aldus juryvoorzitter Maurits Groen. Nomineren is tot 10 maart aanstaande mogelijk via www.greenleaderaward.nl.

 

Annemarie van Doorn, directeur van DGBC vertelt over het idee achter de Green Leader Award: ‘De nieuwe award is in het leven geroepen omdat de vastgoedsector weliswaar verduurzaamt, maar nog niet in volle hevigheid. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen, kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.’

 

Nomineren tot 10 maart

Groene leiders kunnen via www.greenleaderaward.nl worden genomineerd. Dat is mogelijk tot 10 maart aanstaande. Daarna bekijkt de jury de inzendingen en selecteert de top 5. De jury let daarbij op een aantal criteria: aantoonbare wapenfeiten, leiderschap, visie en transparantie. Over deze vijf Green Leaders wordt een inspirerend magazine gemaakt door partners Cobouw en PropertyNL. Uiteindelijk kiest de jury op PROVADA een winnaar. Juryvoorzitter Groen: ‘Visie, lef en doorzettingsvermogen. Dat is wat nu gevraagd wordt. De persoonlijke moed om echt het voortouw te nemen bij de vergroening van de bouw.’

 

De jury

Naast juryvoorzitter Maurits Groen (nummer 1 uit de Trouw Duurzame 100) bestaat de jury uit gerenommeerde duurzaamheidsspecialisten. De juryleden zijn Boudewijn Warbroek (hoofdredacteur Cobouw), Wabe van Enk (hoofdredacteur PropertyNL), Annemarie van Doorn (directeur DGBC) en Andy van den Dobbelsteen (hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft).

 

Groene leider

De winnaar mag zich een jaar lang de Green Leader van de bouw- en vastgoedbranche noemen. Via diverse media wordt deze groene leider een jaar lang in de spotlights gezet en wordt hij of zij uitgenodigd kennis over duurzaamheid te delen met andere partijen in de sector. Daarnaast kan de winnaar gratis deelnemen aan de Green Leader Summit in 2016 en krijgt hij of zij de mogelijkheid om twee young professionals op te laten leiden binnen het DGBC Future Leaders Program.

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen