Video

  The Ocean Cleanup: strijd tegen de plastic soep

  Door | 11 december 2015

  Stichting The Ocean Cleanup streeft naar schone oceanen en heeft een techniek ontwikkeld waarmee op een passieve manier afval uit de oceanen kan worden verwijderd.

   

   

  Oprichter van het project is de Nederlandse student Boyat Slat. Hij bedacht een recyclingstation waarmee binnen tien jaar maar liefst zeven miljard kilo plastic uit zee gehaald kan worden, dat is circa één derde van het totale plastic oceaanafval! Het idee is om een drijvend platform in de oceaan te plaatsen. De zeestroming brengt het plastic richting de stations en het plastic kan gerecycled worden. Groot voordeel van deze innovatieve en energievriendelijke techniek is dat het plastic wél wordt tegengehouden, maar dat het zeeleven geen hinder ondervindt van de stations.

   

  Bezoek de website van The Ocean Cleanup

  Reacties

  We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

  Magazine TGTHR

  Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

  Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
  whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

  Klik hier om je aan te melden