Geluidsfragment

Rioolwater als bron voor nieuwe duurzame grondstoffen

Door | 11 januari 2016

Drie waterschappen en partners hebben onlangs de eerste kilo PHA-bioplastic getoond die met bacteriën uit rioolwater is gemaakt. PHA is een volledig biologisch afbreekbaar plastic dat onder natuurlijke omstandigheden binnen een jaar afbreekt (dit in tegenstelling tot traditioneel plastic, wat hier enkele decennia voor nodig heeft).

 

Slib, het restproduct dat ontstaat door het zuiveren van rioolwater wordt zo omgezet in een duurzaam product. De proef, die plaatsvindt op de rioolwaterzuivering in Bath, laat zien dat het mogelijk is om rioolwater te gebruiken als bron voor nieuwe duurzame grondstoffen.

De eerste kilo Bioplastic werd overhandigd aan Oerlemans Plastic. De batch wordt gebruikt voor toepassing in folieproducten die door Oerlemans worden geproduceerd.

Jan Wessemius van Oerlemans Plastic gaf hierover een interview op BNR Nieuwsradio.

 

Beluister het interview over Bioplastics uit rioolwater

 

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen