Subsidieregelingen

Ondersteuning bij aanvragen subsidie voor zero emissie mobiliteit

Door | 6 juni 2016

Nederlandse ondernemers succesvol op weg helpen naar Europese subsidies voor elektrisch vervoer. Met dat doel is op initiatief van Vereniging DOET en met ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de Stichting Zero Emissie Mobiliteit (Stichting ZEM) opgericht. De stichting organiseert en financiert de kennis en kunde die ondernemers nodig hebben om succesvol Europese subsidies voor elektrisch vervoer aan te vragen.

 

In Europa zijn veel subsidies met als doel om innovatie, reductie van emissies en de transitie naar duurzame energie te faciliteren. ‘Zero emissie rijden is daar een belangrijk onderdeel in’ zegt Michiel Hartman, voorzitter van Stichting ZEM. ‘Nederlandse ondernemers beschikken over veel kansrijke ideeën maar weten nog niet altijd succesvol de weg naar de nodige financiering te vinden. Daar gaan wij ze bij helpen.’

 

De ondersteuning van Stichting ZEM bestaat uit het verkennen van de kansrijke subsidies, het organiseren van de benodigde samenwerkingen en vooral het bieden van inhoudelijke begeleiding bij het opstellen van een subsidieaanvraag. ‘Ondernemers doen een subsidieaanvraag er vaak even bij of missen de finesse die nodig is’ vertelt Hartman. ‘Wij nemen de drempel weg door de ondernemers de capaciteit en kennis te bieden die nodig is voor een succesvolle aanvraag’.

 

Ondernemers dragen een beperkt deel van de kosten voor de begeleiding en alleen bij succesvolle aanvraag dragen zijn een succes-fee af. Zo werkt Stichting ZEM voor ondernemers risicoarm en is zij in staat om langdurig ondernemers te ondersteunen.

 

Kijk voor meer informatie op de website van Stichting Zem

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen