Ontmanagen voor managers - Elke dag werken aan je eigen overbodigheid
Boeken

Elke dag werken aan je eigen overbodigheid

Ontmanagen voor managers

Door | 2 oktober 2017

De rol van de manager ligt onder vuur. We zien allerlei nieuwe, bevlogen en wendbare organisatievormen met minder management ontstaan. Wat betekent dat voor jou, de manager? Aan de hand van zijn eigen persoonlijke ervaringen en ontdekkingstocht van manager naar ontmanager geeft Thom Verheggen je nieuwe inzichten in je eigen rol. Zodat je klaar bent voor de toekomst die al begonnen is. Bevlogen en wendbaar.

 

Ontmanagen voor managers gaat niet óver de manager of over organisaties in het algemeen, maar is geschreven dóór een manager, vóór de manager. Met mensen ‘boven’ je en ‘onder’ je. Bij wie het piept en kraakt. Wat is er voor jou aan het veranderen? Hoe geef je daar zelf richting aan? Welke vreemde patronen hebben we allemaal aangeleerd? Welke zijn zinloos en hoe kun je ze doorbreken? Wat zijn alternatieven? Hoe werk je aan je eigen overbodigheid en waarom zou je dat doen? En uiteindelijk: (Bijna) niks meer te managen, wat nu, wie ben je echt?

‘Waar de uitzending van VPRO’s Tegenlicht liet zien hoe het bedrijven vergaat die daadwerkelijk zijn “ontmanaged”, geeft “Ontmanagen voor managers” antwoord op de prangende vraag wat managers zélf kunnen doen (en laten!) in deze onmiskenbare maatschappelijke ontwikkeling. Thom Verheggen heeft een boek geschreven waar iedere manager onrustig van zal worden, maar dat gelezen móet worden.’ – Chris Vijn, regisseur VPRO’s Tegenlicht aflevering ‘Het einde van de manager’ 

 

‘Ontmanagen voor managers is een erg prettig geschreven boek, met mooie inzichten om als managers scherper te worden in het vinden van de juiste toegevoegde waarde.’ – Wouter Hart, auteur ‘Verdraaide Organisaties – Terug naar de bedoeling

 

‘In zijn boek nodigt Thom managers juist uit om initiator te worden van vernieuwing en op zoek te gaan naar een nieuwe invulling van hun rol. Met overtuigende voorbeelden daagt hij alle managers uit om het anders aan te pakken. Het is in mijn ogen een zeer belangrijke aanvulling op de bestaande publicaties over nieuw organiseren.’ – Don Griffioen, Effectory (Fan van situationeel organiseren en voormalig manager)

 

Over de auteur

Thom Verheggen, De Ontmanager, is twintig jaar manager geweest van innovatie bij ontwerpbureaus, industrie en non-profit. De laatste jaren begon hij zich steeds meer te verbazen over zijn eigen rol. Tijdens een ambitieus project Sociale Innovatie met 30 professionals werd hij door zijn team uitgedaagd om ook zelf sociaal-innovatief te organiseren. En tot zijn verwondering merkte hij hoeveel meer er gebeurde als hij minder de manager uithing. Verheggen kwam in diezelfde periode de mooiste voorbeelden van nieuw organiseren tegen als jurylid van de verkiezing ‘Het Slimste Bedrijf van Nederland’. Als De Ontmanager helpt Thom Verheggen nu organisaties naar meer bevlogenheid en wendbaarheid.

 

Meer informatie

Titel: Ontmanagen voor managers – Elke dag werken aan je eigen overbodigheid

Auteur: Thom Verheggen

Uitgeverij: Vakmedianet

ISBN: 978 94 6276 071 4

Prijs: € 25,50

 

‘Ontmanagen voor managers is hier te bestellen’