Op duurzaamheid kun je bouwen
Rapporten

Hoe iedereen een ‘steentje’ kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving

Op duurzaamheid kun je bouwen

Door | 16 juni 2017

De komende jaren zal de energiehuishouding van Nederland zeer sterk veranderen. Dit heeft grote gevolgen voor de gebouwde omgeving en de verduurzaming daarvan. Als gevolg van het Klimaatakkoord en de ambitie om de Nederlandse energiemix voor 80-95% te verduurzamen voor 2050 liggen er grote uitdagingen in het verschiet.

 

Uitdagingen die onzekerheid veroorzaken voor energiebedrijven, netbeheerders, maar zeker ook voor de consument. Een derde van die consumptie van energie komt voor rekening van de gebouwde omgeving. Een versnelling van de verduurzaming van de gebouwde omgeving is hierdoor van cruciaal belang.

 

In de publicatie Op duurzaamheid kun je bouwen brengt ABN AMRO de uitdagingen bij het energieneutraal maken van woningen en kantoren in kaart. De ontwikkeling staat niet helemaal stil, want inmiddels zijn hierover voor kantoren en sociale huurwoningen afspraken zijn gemaakt. Dit geldt echter nog niet voor koopwoningen. Uitgangspunt in deze publicatie is de huidige situatie. Wat is het energieverbruik van woningen en kantoren, welke initiatieven zijn er al en welke eisen worden er vanuit wetgeving gesteld? Daarnaast schetst ABN AMRO een toekomstbeeld en geven ze aan wat volgens hen nodig is om de verduurzaming tot een succes te maken.

 

Download de publicatie ‘Op duurzaamheid kun je bouwen’

Download de infographic met een samenvatting van de ontwikkelingen

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen