Over Circulaire businessmodellen en een ander soort inkoper
Artikel

Over circulaire businessmodellen en een ander soort inkoper

Door | 25 april 2016

Als we zo doorgaan hebben we aan één planeet niet genoeg. Daarom moet de industrie niet alleen nadenken over slim produceren – onder de noemer smart industry – maar ook over hoe dat op een circulaire manier kan.

 

Willen bedrijven op de lange termijn overleven, dan moeten ze nu nadenken over nieuwe businessmodellen. En daarom hadden de ING en VNO NCW eind april hun jaarlijkse IndustrieTOP Midden Nederland-bijeenkomst dit keer als thema meegegeven: ‘Van Smart Industry naar Smart Circularity’.

 

Keynote speaker professor Jan Jonker boog zich voor het gehoor van zo’n tweehonderd managers uit de industrie en de zakelijke dienstverlening over de vraag: hoe creëer je nu een circulair businessmodel inspelend op technologietrends als de 3D-printing, biobased materialen en het Internet of Things? Bedrijven als Airbnb, Broodfonds en Floow2 hebben het met hun gerichtheid op ‘gebruik’ in plaats van ‘bezit’ al helemaal begrepen, maar hoe kun je als ondernemer nu zorgen dat je over vijf jaar ook in dit lijstje staat?

 

Lees verder bij Linkmagazine.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen