Over de risico’s van klimaatverandering voor de wereldeconomie
Artikel

Onderzoek wijst uit: financiele schade klimaatverandering kan oplopen tot 2,5 biljoen dollar

Over de risico’s van klimaatverandering voor de wereldeconomie

Door | 11 mei 2016

Volgens recent ontwikkelde economische modellen kan klimaatverandering leiden tot een waardevermindering van de totale wereldactiva met 2,5 biljoen dollar. Die berekening is gebaseerd op gemiddelde uitkomsten van de modellen.

 

Uit het onderzoek bleek ook dat het uit financieel perspectief zinvol is om maatregelen te nemen tegen de klimaatverandering. Als het klimaat niet verder opwarmt dan 2 ̊C zou de waarde van de financiële activa met 315 miljard dollar minder dalen, zelfs wanneer de kosten van de beperking van de uitstoot zijn meegerekend.

 

‘Door onze studie zien lange termijn beleggers dat we beter af zijn met een koolstofarme wereld’, aldus Professor Simon Dietz van de London School of Economics, de hoofdauteur van de studie. ‘Pensioenfondsen zouden dit moeten zien als topprioriteit, en vele doen dat ook.’ Maar hij zei ook dat het bewustzijn in de financiële sector als geheel nog laag is.

 

Beleggers zouden veel meer moeten doen door te kijken naar hoe bedrijven daadwerkelijk handelen. En ze kunnen helpen het risico voor de mondiale economie te verminderen door ambitieuze maatregelen tegen klimaatverandering te ondersteunen.

 

Lees verder op duurzaamnieuws.nl

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen