Over de winst van zorgvriendelijk werkgeverschap
Artikel

Over de winst van zorgvriendelijk werkgeverschap

Door | 4 juli 2016 | Bron: Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Nederlandse werkgevers kunnen in totaal miljarden verdienen met het invoeren van zorgvriendelijk werkgeverschap. Dat blijkt uit het onlangs verschenen rapport ‘De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap’ van WOMEN Inc. en Great Place to Work (GPTW). Organisaties die hoog scoren op de balans tussen werk en privé hebben te maken met fors minder ziekteverzuim, behalen een hogere omzet, presteren beter in het behouden talentvolle werknemers en realiseren meer doorgroei voor vrouwen naar topposities.

 

Steeds meer werknemers raken overbelast door de toenemende zorgdruk. Zo combineert vijftig procent van alle medewerkers werk met zorgtaken voor kinderen en balanceert bijna een op de vijf medewerkers tussen werk en mantelzorg. Psychisch ziekteverzuim als gevolg van stress is de laatste vijf jaar verachtvoudigd. Om verzuim en uitval te voorkomen én in de toekomst talent te kunnen blijven aantrekken moeten werkgevers hun medewerkers ruimte bieden om zorg met werk te combineren, zo concludeert het rapport. Bastiaan Konijnenbelt van GPTW: ‘Moderne werkgevers halen het beste uit hun mensen omdat ze hun medewerkers echt centraal zetten en oog hebben voor de verhouding tussen werk en privé. Dat levert meer productieve en innoverende werkomgevingen op met minder verzuim en meer werkplezier.’

 

Lees verder bij het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen

Download de whitepaper ‘De winst van zorgvriendelijk werkgeverschap’

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen