Over het belang van bouwen aan de gezondheid van je werknemers
Artikel

Over het belang van bouwen aan de gezondheid van je werknemers

Door | 3 mei 2016

Volgens bijna 90% van de werkgevers kan het verbeteren van de gezondheid bijdragen aan de productiviteit binnen de organisatie. Toch heeft slechts een kwart van de Nederlandse werknemers heeft het afgelopen jaar meegedaan aan een bedrijfsprogramma gericht op het verbeteren van de gezondheid.

 

Oorzaak voor het gebrek aan enthousiasme voor gezondheids- en productiviteitsprogramma’s is volgens ruim de helft (53%) van de werkgevers een gebrek aan reguliere lichaamsbeweging bij werknemers, maar ook het ontbreken van een overkoepelende strategie (50%). Het zijn de belangrijkste conclusies uit het Staying@Work onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Willis Towers Watson.

 

Het onderzoek van Willis Towers Watson laat o.a. zien welke drie gezondheidsgerelateerde problemen werkgevers in Nederland de meeste zorgen baren; en waarom de programma’s van ‘high-performers’ zo succesvol zijn.

 

Lees verder bij personeelsnet.nl

Lees de Staying@Work Survey van Willis Towers Watson (Engelstalig)

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen