Over de oorzaak, gevolgen en aanpak van klimaatverandering
Video

Is warmer eigenlijk erg?

Over de oorzaak, gevolgen en aanpak van klimaatverandering

Door | 12 februari 2016

Als er te veel broeikasgassen (zoals CO₂ en methaangas) in de lucht komen, stijgt de temperatuur op aarde. Hierdoor verandert het klimaat, stijgt de zeespiegel en kunnen planten of dieren verdwijnen.

 

In Nederland stoten industrie en energieopwekking ongeveer de helft van de broeikasgassen uit. Het verkeer en goederenvervoer is jaarlijks verantwoordelijk voor een vijfde van de CO₂-uitstoot in Nederland. Maar bijvoorbeeld ook gebouwen, de landbouw en afvalstort zijn een bron van CO₂ en methaangas. Al deze broeikasgassen samen zorgen mede voor de opwarming van de aarde. Nederland is een klein land, mondiaal worden er heel veel broeikasgassen uitgestoten. Door internationale samenwerking wordt geprobeerd klimaatverandering zo veel mogelijk te voorkomen. Ons land heeft met andere landen afspraken gemaakt om de uitstoot (emissie) van broeikasgassen te verminderen. Bijvoorbeeld via emissiehandel (ETS). Daarnaast maakt de Rijksoverheid afspraken met sectoren die veel gassen uitstoten.

 

In deze video wordt meer vertelt over de oorzaak, gevolgen en de aanpak van klimaatverandering in Nederland. Ook wordt duidelijk wat er gebeurt als de temperatuur één graad stijgt, twee graden stijgt et etcera.

 

Deel dit artikel

[sharify]

Reacties

We hopen dat de discussies die plaatsvinden op TGTHR energiek en constructief zijn en aanzetten tot nadenken! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je je inloggen of gratis registreren. Je eerste reactie moet door de redactie worden goedgekeurd. De hieropvolgende reacties worden automatisch geplaatst. De redactie houdt zich het recht voor te lange reacties in te korten. Reacties die overdreven commercieel, kleingeestig, beledigend of off-topic zijn, kunnen door de redactie worden verwijderd. Alle berichten worden eigendom van TGTHR.

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen