ABN AMRO

Contact

Ga naar het contactformulier
Telefoon: 0900-0024

Over ABN AMRO

Bezoekadres
ABN AMRO Nederland N.V.
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Website
www.abnamro.nl

ABN AMRO wil een betere bank zijn die bijdraagt aan een betere wereld. De producten en diensten van ABN AMRO hebben een impact op de maatschappij. ABN AMRO neemt de verantwoordelijkheden die daarbij horen.

 

De duurzaamheidstrategie van ABN AMRO richt zich op vier aandachtsgebieden. Deze geven richting aan de duurzaamheidsvraagstukken waar de klanten van ABN AMRO en ABN AMRO zelf dagelijks mee te maken hebben:

 

 1. Duurzame bedrijfsvoering
  ABN AMRO bankiert vanuit een gematigd risicoprofiel, voert een duurzaam HR-beleid en blijft de eigen ecologische voetafdruk verkleinen en vergroenen.
 2. Klant centraal en duurzame relaties
  ABN AMRO communiceert in begrijpelijke taal, maakt haar financiële verslaggeving transparanter, gaat de dialoog aan met stakeholders en adviseert klanten over verantwoord bankieren en ondernemen.
 3. Financiële expertise inzetten voor de maatschappij
  ABN AMRO stimuleert medewerkers om mensen in een kwetsbare positie of achterstandssituatie vrijwillig te helpen met hun financiële kennis. Daarnaast begeleidt ABN AMRO sociale ondernemers en wordt er met eigen middelen belegd in sociale ondernemingen.
 4. Duurzame financierings- en investeringsdiensten
  ABN AMRO beoordeelt klanten en kredietaanvragen op ecologische, sociale en ethische risico’s. Daarnaast screent ABN AMRO nieuwe klanten op basis van activiteiten en hanteert daarbij een duurzaamheidsrisicobeleid en uitsluitingenlijst.

Vier belangrijke thema's

ABN AMRO richt zich naast de vier aandachtsgebieden in haar duurzaamheidstrategie op vier belangrijke thema’s: circulaire economie, klimaat, mensenrechten en sociaal ondernemen. ABN AMRO heeft een aantal verklaringen ondertekend, waarin is vastgelegd hoe er wordt omgegaan met kansen en uitdagingen binnen deze thema's. Ze gelden voor alle activiteiten binnen ABN AMRO en de relaties die worden aangegaan met derde partijen.

 

 

Circulaire economie

ABN AMRO ziet de circulaire economie als kans om de uitdagingen rond de uitputting van grondstoffen het hoofd te bieden. Door in gesprek te gaan met haar klanten, kansrijke partijen bij elkaar te brengen en pilot projecten te lanceren, zoekt ABN AMRO naar concrete manieren om de circulaire economie te versnellen.

 

 

 

Klimaatverandering

Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan. ABN AMRO neemt dan ook haar verantwoordelijkheid om klimaatverandering tegen te gaan. Bijvoorbeeld door haar CO2-voetafdruk te verkleinen en de geleerde kennis te delen met haar klanten.

 

 

 

Mensenrechten

Mensenrechten respecteren is voor ABN AMRO een integraal onderdeel van verantwoord zakendoen. ABN AMRO wil voldoen aan wat de maatschappij van haar verwacht: iedereen bewust waardig behandelen. ABN AMRO werkt intensief samen met verschillende partijen. Door samen te werken kunnen we echt verschil maken.

 

 

Sociaal ondernemen

ABN AMRO vindt sociaal ondernemerschap een belangrijk thema. Daarom ondersteunt ABN AMRO sociaal ondernemers financieel én inhoudelijk. ABN AMRO investeert in sociale ondernemingen, en zet haar kennis, financiële expertise en netwerk proactief in.


Neem contact met ons op

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
 • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

 • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen