De MVO-wijzer

Contact

Sonja Akkerman
Mail Sonja
tel.: 06 - 10 36 10 87

Wendy-Jane Quaijtaal
Mail Wendy-Jane
tel.: 06 - 22 10 10 29

Over De MVO-wijzer

Bezoekadres
Boeimeerhof 74
4818 RL Breda

www.de-mvowijzer.nl

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een ontwikkeling die we niet meer weg kunnen denken. Organisaties nemen steeds vaker hun maatschappelijk verantwoordelijkheid om te zorgen voor een betere balans tussen de zakelijke, maar ook natuurlijke en sociale regionale belangen.

 

De internationale ISO 26000-richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties is als norm ontwikkeld om organisaties hierin te ondersteunen. De MVO-Wijzer heeft deze richtlijn vertaald voor het Nederlandse Midden- en Kleinbedrijf (MKB). Het is een pragmatisch instrument waarmee je een MVO-nulmeting, MVO-zelfevaluatie en/ of een MVO-Certificering kunt uitvoeren. Daarnaast biedt de MVO-Wijzer, middels samenwerkingsverbanden, instrumenten aan waarmee je organisatie MVO-thema's kan verdiepen.


Onze producten

MVO-Nulmeting

Doel: De organisatie wil inzicht in de stand van zaken van het ‘MVO-beleid’.

 

Via de internetapplicatie vult de organisatie, eventueel samen met een adviseur, de MVO-Nulmeting in. Zij beantwoorden per MVO-Thema alle stellingen. De rapportage ‘Nulmeting De MVO-Wijzer’ wordt automatisch gegenereerd, en biedt de ruimte om aangevuld te worden met advies en een concrete projectplanning.

Met de gegevens van de MVO-Nulmeting kan de organisatie gericht aan de slag om het MVO-beleid verder vorm te geven.

 

Voor het uitvoeren van een MVO-Nulmeting kun je contact opnemen met een van de Partners van De MVO-Wijzer. Zij kunnen je ook informeren over de planning en de kosten.


MVO-Stakeholderevaluatie

Doel: De organisatie wil inzicht in de stand van zaken van het ‘MVO-beleid’.

 

De MVO-Stakeholderevaluatie wordt gebruikt wanneer een organisatie wil weten hoe het MVO-beleid wordt beoordeeld door de belanghebbenden en de stakeholdergroep ‘medewerkers en leidinggevenden’. Deze evaluatie sluit goed aan bij het stakeholderbeleid, omdat aan een belangrijke groep stakeholders gevraagd wordt naar hun mening ten aanzien van het MVO-beleid van de organisatie.

 

Voor een MVO-Stakeholderevaluatie kun je contact opnemen met een van onze partners.


MVO-Zelfevaluatie

Je organisatie wil een MVO-Verklaring behalen (als doel op zich of als opstap naar een MVO-Certificaat).

 

Na de implementatie van het MVO-beleid vullen medewerkers/ leidinggevenden via de internetapplicatie De MVO-Wijzer in. Zij beantwoorden per MVO-Thema een aantal stellingen. De resultaten worden door de beoordelende organisatie verwerkt in een rapport (deze wordt automatisch gegenereerd). Indien nodig wordt aanvullend een verbeterplan geschreven door de organisatie. Bij een positieve beoordeling ontvangt de organisatie een MVO-Verklaring. De Verklaring heeft een geldigheid van 2 jaar.

 

Voor het uitvoeren van een MVO-Zelfevaluatie kun je contact opnemen met een van de Partners van De MVO-Wijzer. Zij kunnen je ook informeren over de planning en de kosten. 


Neem contact met ons op

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen