DNV GL

DNV GL

Contact

marcom@dnvgl.com​
Tel.: +31 (0)10 2922 808​​

Over DNV GL

Bezoekadres:
Zwolseweg 1
2994 LB Barendrecht

Postadres:
Postbus 9599
3007 AN Rotterdam

Ga naar de website

​Wat betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen voor DNV?

In de huidige economie, waar de concurrentie groot is, zijn het bereiken van klantenvertrouwen en het werken aan duurzaamheid essentiële factoren. Lees hieronder welke initiatieven DNV NL onderneemt op het gebied van duurzaamheid.

 

Wat doet DNV GL op het gebied van duurzaamheid?

DNV GL biedt hoogwaardig advies en ondersteuning op het gebied van risicomanagement, met als doel duurzame ontwikkeling van haar klanten. Dit betreft het bieden van een juiste balans tussen technische, operationele, zakelijke en sociale aspecten waardoor prestaties geoptimaliseerd kunnen worden. Daarnaast verifieert DNV GL de naleving van normen, regel- en wetgeving. DNV GL biedt diensten aan waardoor organisaties Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kunnen integreren in hun bedrijfsvoering (trainingen) en door certificering van MVO. Hierdoor kunnen organisaties aantoonbaar maken dat zij voldoen aan de economische, sociale en milieu-eisen.

 

DNV GL heeft en neemt de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat zij binnen de eigen bedrijfsvoering maatschappelijk verantwoord ondernemen. De Corporate Sustainability (CR) Commissie van DNV GL coördineert deze activiteiten om ervoor te zorgen dat de verwachtingen van haar stakeholders waargemaakt worden. Ook heeft DNV GL zelf de MVO-Prestatieladder: Niveau-3 ingevoerd waardoor er continue aan de 33 MVO-indicatoren wordt gewerkt.

 

Verminderen van het effect op het milieu

Het jaarlijkse duurzaamheidsverslag binnen DNV GL is verplicht voor alle bedrijfsonderdelen met meer dan 40 werknemers.

 

Carbon Footprint in IT

DNV GL heeft een agressieve benadering gekozen voor het reduceren van energieverbruik. Hiervoor zijn twee belangrijke initiatieven genomen op het gebied van IT: 

1. DNV GL wil het milieueffect van gegevensverwerking binnen het bedrijf verminderen;
2. DNV GL bevordert het gebruik van video-conferencen om reizen te verminderen. 

 

De centra van het compromitteren van gegevens verbruiken een aanzienlijk deel van het totale energieverbruik: 50% door servers, 40% voor het koelen en 10% voor conversie en distributie. Momenteel vindt ongeveer 30% van de vergaderingen met behulp van video conferencen plaats.

 

Benelux Groen mobiliteitsbeleid Project

Vier jaar geleden is DNV GL Benelux overgestapt op het ‘Groene mobiliteitsbeleid’. Dit beleid moedigt het gebruik van openbaar vervoer aan. Medewerkers die gebruik (moeten) maken van een lease-auto worden gestimuleerd om een label A of B te kiezen. Het doel is om de gemiddelde emissie per auto met 20% te verminderen. Inmiddels ligt de gemiddelde CO₂-uitstoot op 114 gr/m3, deze was in 2008 nog 161 gr/m3.

 

WE-DO Project

Het DNV GL project 'We do' subsidieert investeringsprojecten van individuele werknemers, die hun persoonlijke ecologische voetafdruk willen verkleinen. Nadat een voorstel is gedaan en dat positief is beoordeeld, vergoedt DNV GL voor een gedeelte de kosten. Werknemers van DNV GL kunnen bijvoorbeeld subsidies ontvangen voor de installatie van een gecertificeerde zonneboiler, de aankoop van een fiets of de installatie van zonnepanelen. 

 

DNV GL & Rode Kruis lidmaatschap

Acht jaar geleden is DNV GL een lidmaatschap aangegaan met het Rode Kruis. Van daaruit wordt ondersteuning geboden bij de water- en sanitaire-projecten in de provincies Jilin (China) en Phu Tho (Vietnam). Ook wordt financiële ondersteuning geboden bij een project in Brazilië om leefomstandigheden te verbeteren. Het doel is gezondheids- en veiligheidsopleidingen te bieden, hoofdzakelijk aan gehandicapte kinderen en moeders.

 
De internationale samenwerking met het Rode Kruis heeft een aantal DNV GL-medewerkers geïnspireerd. Voorbeelden hiervan zijn het inzamelen van gebruikte fietsen, zodat deze verkocht kunnen worden in de tweedehandswinkel van het Rode Kruis, en hulp bieden bij het organiseren van een kerstfeest voor kinderen die met hun moeders in vluchtelingenhuizen leven.
 
DNV GL Benelux ondersteunt actief weeshuizen in Suriname met goederen en giften. Daarnaast zet zij zich in voor KIKA (Kinderen kankervrij). Voorbeelden zijn het doneren van het totale inschrijfgeld uit inspiratiesessies. 


Neem contact met ons op

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen