NEN

Contact

Tel.: (015) 2 690 391
klantenservice@nen.nl

Over NEN

Bezoekadres
Vlinderweg 6
2623 AX DELFT

Postadres
Postbus 5059
2600 GB DELFT

Website
www.nen.nl

 

NEN ondersteunt in Nederland het normalisatieproces. Als een partij zich tot NEN richt met de vraag om een afspraak tot stand te brengen, gaan wij aan de slag. 

 

We onderzoeken in hoeverre normalisatie mogelijk is en er interesse voor bestaat. Wij nodigen vervolgens alle belanghebbende partijen uit om deel te nemen. Een breed draagvlak is randvoorwaarde. De afspraken komen op basis van consensus tot stand en worden vastgelegd in een document. Dit is meestal een norm. Afspraken die in een NEN-norm zijn vastgelegd mogen niet conflicteren met andere geldige NEN-normen. NEN-normen vormen samen een coherent geheel.

 

Een belanghebbende partij kan een producent, ondernemer, dienstverlener, gebruiker, maar ook de overheid of een consumenten- of onderzoeksorganisatie zijn. De vraag is niet altijd om een norm te ontwikkelen. Vanuit de overheid komt regelmatig het verzoek om te onderzoeken of er binnen een bepaalde sector of op een bepaald terrein normalisatie mogelijk is. NEN doet dan onderzoek en start afhankelijk van de uitkomsten een project. Deelname staat open voor alle belanghebbende partijen.

 

NEN beheert ruim 31.000 normen. Dit zijn de in Nederland aanvaarde internationale (ISO, IEC), Europese (EN) en nationale normen (NEN). In totaal zijn er 26 beleidscommissies, ruim 500 normcommissies en 177 subcommissies actief met in totaal ruim 5.000 normcommissieleden. Een goed beheer van de omvangrijke normencollectie en de afstemming tussen nationale, Europese en internationale normcommissies, vereist een zeer goede infrastructuur.


NEN Training & Advies

Zijn er binnen uw organisatie meerdere collega's met dezelfde opleidingsbehoefte? Of wilt u groepsgewijs kennis delen, laten aanvullen of opfrissen door een praktijkgerichte docent die naar u toe komt? Dan is een bedrijfstraining voor u interessant.

 

Alle trainingen uit het open roostertraject kunnen we als bedrijfstraining verzorgen bij een groepsgrootte van tenminste 5 deelnemers. Uw medewerkers volgen de training dan samen met collega's, bij u in het bedrijf of op een externe locatie.

 

Training op maat

Ook maatwerk is mogelijk. Bij maatwerk trainingen stemmen we de inhoud af op uw organisatie en/of eigen beroepspraktijk en bedrijfsprofiel. We nemen de tijd om de wensen van uw organisatie in kaart te brengen om vervolgens een training op maat te ontwikkelingen die volledig aansluit bij uw doelstellingen. We helpen uw medewerkers om de processen efficiënter te laten verlopen en om veiliger volgens de geldende normen te (blijven) werken.

 

Blended leren

Naast klassikale trainingen en e-learning kunt u ook kiezen voor blended leren. Bij blended leren combineren we voordelen van zowel klassikaal leren als e-learning. Samen met u stellen we een gemengd leertraject samen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om uw medewerkers voorafgaand aan de klassikale training een online training te laten volgen. Na afloop beschikken uw medewerkers over hetzelfde kennisniveau en haalt u maximaal profijt uit de klassikale training.


Neem contact met ons op

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen