SMK

SMK partner van TGTHR samen duurzaam ondernemen

Contact

Alexanderveld 7
2585 DB Den Haag

Tel: (070) 3 586 300
Fax: (070) 3 502 517

Mail naar SMK

Over SMK

Naar de website
www.smk.nl

SMK. Partner voor verduurzaming

SMK werkt al bijna 25 jaar voor het bedrijfsleven aan het verduurzamen van producten en bedrijfsvoering. SMK doet dat samen met een uitgebreid netwerk van overheden, producenten, brancheorganisaties, maatschappelijke organisaties, retailers, adviesbureaus, wetenschap en ketenpartijen.

 

De professionele kennis, geaccrediteerde processen en een zeer uitgebreide databank van duurzaamheidscriteria zijn unieke middelen die SMK inzet voor organisaties die ondersteuning zoeken op het brede gebied van verduurzaming, zoals:

  • Ontwikkelen van ambitieuze en objectieve duurzaamheidsnormen

  • Toepassen van certificering en keurmerken

  • Vorm en inhoud geven aan duurzaamheidsbeleid

  • Ontwikkelen van benchmarks

  • Toetsen van duurzaamheidssystemen en -keurmerken

 

Neem vrijblijvend contact op voor wat SMK als duurzaamheidspartner voor uw organisatie kan betekenen.

 


Onafhankelijk duurzaamheidsplatform

Het onafhankelijke duurzaamheidsplatform SMK is als volgt georganiseerd:

 

Colleges van Deskundigen
De Colleges van Deskundigen stellen objectieve criteria vast voor duurzamere productie en bedrijfsvoering. De Colleges zijn samengesteld uit vertegenwoordigers van belanghebbenden. Die brede representatie waarborgt dat beleid en toetsing vanuit verschillende maatschappelijke belangen worden gewogen. Meer informatie over de procesgang bij de ontwikkeling van duurzaamheidscriteria.

 

SMK huisvest tevens de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC), die toetst of certificatiesystemen voor hout voldoen aan de Nederlandse Inkoopcriteria voor duurzaam hout.

 

Team SMK
Het compacte SMK-team van 14 professionals ondersteunt de drie Colleges en de Toetsingscommissie en overlegt met het bedrijfsleven en de overheid over de toepassing en toetsing van criteria en keurmerken. Als competent body certificeert het team EU Ecolabel producten en -diensten en vertegenwoordigt het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor de criteriaontwikkeling voor EU Ecolabel in Brussel.


Neem contact met ons op

Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen