Certificeringen

PEFC Certificering

Door | 9 november 2015

De duurzame PEFC-bosstandaard voor Nederland beschrijft waar het beheer van de Nederlandse boseigenaar aan moet voldoen om een PEFC-certificaat voor duurzaam bosbeheer te behalen. Certificering van bos maakt transparant aantoonbaar dat een bos duurzaam beheerd wordt.

 

Boseigenaren die het PEFC-certificaat hebben behaald voldoen aan de normen, principes en criteria van de Nederlandse PEFC-bosstandaard. Voor de boseigenaar betekent het certificaat dat hij een aantoonbaar en door een certificeerder gecontroleerd bewijs heeft, dat zijn bos op een maatschappelijk verantwoorde duurzame manier wordt beheerd die voldoet aan de Sustainability Benchmark van PEFC. Voor de kopers, bedrijven en consumenten, maakt de certificering aantoonbaar dat het hout of het product gemaakt van hout, uit duurzame beheerde bossen komt.

 

Meer informatie over de PEFC Certificering

Deel dit artikel

[sharify]
Magazine TGTHR

Wil jij de nieuwsbrief ontvangen?

Met onze nieuwsbrief ben je altijd op de hoogte van de laatste duurzame artikelen,
whitepapers, events en interessante blogs! Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Klik hier om je aan te melden
  • We willen allemaal duurzaam bezig zijn, maar óók blijven ondernemen. Daarom informeren wij je met zorgvuldig geselecteerde artikelen over duurzaam ondernemen. Hiermee willen wij je verbinden met ons netwerk én handvatten geven om een succes te maken van duurzaamheid binnen jouw organisatie.

  • Copyright 2018 | TGTHR, samen duurzaam ondernemen